Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek'te Sahil Bandı baştan sona yenileniyor

Erdek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sahil bandında yaşanacak değişim için düğmeye bastı.

Erdek’te 40 yıl önce yenilenerek halkın hizmetine sunulan Ali Haydar Sarı sahil bandında Büyükşehir Belediyesi’nce yenileme çalışmalarının başlatılacağı tarih belli oldu. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erdek'te turizm potansiyelini artırmak, sahil şeridinin daha kullanışlı ve estetik hale gelmesini sağlamak amacıyla ilk etap çalışmalarını Sahil Mahallesi Çuğra Bölgesi’nde yer alan Ali Haydar Sarı Sahil Bandı ile başlatıyor. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın talimatları doğrultusunda bölgede inceleme yapan İlçe Hizmetleri Başkanı Koray Başa çalışmaların 25 Ocak 2023 günü başlayacağının müjdesini verdi. 

Bugün bölgede inceleme yapmak üzere Erdek'e gelen Koray Başa'ya, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Musa Alioğlu, Erdek Belediye Meclisi’nin AK Parti’li üyeleri Yaşar Ceyhun Mırız, Orhan Narin ile M. Ali Yağcı ve yönetim kurulu üyesi Hasan Oduncu ile Mustafa Saçıl eşlik etti. 

Ali Haydar Sarı Sahil Bandını tamamen değiştirecek proje kapsamında yapılacak çalışmaları yerinde inceleyen Koray Başa ve beraberindeki heyet, 25 Ocak 2023’te başlayacak çalışmaların yaz sezonu başına kadar devam edeceğini belirttiler. 

Sil baştan yenilenecek sahil bandı düzenlemesinde sert zemin, yeşil alan, bisiklet yolu, park, wc ve çevre aydınlatma projeleri uygulanacak. 

Narlı ve Doğanlar kırsal Mahalle sahilleri de yenilenecek 

Erdek’te gerçekleşen incelemeler sona erdikten sonra Koray Başa ve beraberindeki heyet Narlı ve Doğanlar kırsal mahallelerine geçti. 

Narlı ve Doğanlar Mahalle ziyaretlerinde mahalle muhtarları ile bir araya gelen Koray Başa ve beraberindeki heyet, vatandaşların istek ve taleplerini dinlerken, geçtiğimiz yıllarda Ocaklar, Turan ve Tatlısu gibi kırsal mahallelerde uygulanan projelerin benzerlerinin Narlı ve Doğanlar mahallelerinde de uygulanacağını paylaştılar. 

Narlı mahallesinde bulunan çay bahçelerinin yıkılarak yenilerinin yapılacağını, daha modern bir sahil düzenleme çalışmalarına başlanacağını mahalle sakinlerine anlatan heyet, Doğanlar Mahallesi ziyaretinde de alt yapının, aydınlatma direklerinin ve sahil bandının komple yenileneceği mesajında bulundu. 

Haber: Tuncay Ertan



Göksel bektaş
14.01.2023 10:34:18
Taşları lütfen düzenleyin yürürken çocuklar düşüyor bisiklet kullanmak zor oluyor

Salih Sadık Sayınay
14.01.2023 12:46:33
Sayın başkanım Yapılacak çalışmalar için şimdiden kolaylıklar diliyorum hizmeti geçenlere teşekkür ediyorum ayrıca sahil bandında yapılan işgaliyelerin önüne geçilmesi ve yaz ve kış başı boş köpeklerin çözümüne eğilmesini rica ediyorum saygılar

Muzaffer sarıboğa
14.01.2023 14:22:32
Ilhanköye bağlı büyükova sahili içinde bir ışıklandırma ve sahil düzenleme olsa fena olmaz yöneticiler hernedense buraya sıcak bakmıyor sanırım seçim bölgesi değil o yüzden olabilirmi ...

Lütfiye deniz
15.01.2023 21:38:23
Ocaklar yarım bırakıldı yapılan yer güzel oldu ama kalan yarısı çok eski kaldı tamamlanmasını istiyoruz.

Nuray ÖZHAN
10.02.2023 16:13:33
kapıdağ koylarına bir el atın hizmet adı altında ki o koyların tamamı doğal oyun alanı plastikten cocuk parkı yok yürüyüş bandi ki kumsala en değerli kumlar yok ediliyor yok aydınlatma oturma bandi ki cocuklar gece yıldızları seyredemesin o kumlar bi gittimi geri gelmez bedava hizmet kumsala sınırlarını belirle araba sokma kumları eze eze yol yapılıyo bazıları büyükovada kumlara moloz döküp yol yapıyor büyükovada sahilde yetişen doğal bitkiler arabalarla eziliyor kumsalı ortaya cıkar bitkilerin etrafını estetik bi şekilde cevir doğal kumsalın resmini cek fuarlarda göster bedava hizmet

Anahtar Kelimeler: Erdek' Sahil Bandı baştan yenileniyor
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false