Erdek’te tarım sayımı çağrısı
Üreticiler İlçe Tarım Müdürlüğü’ne Davet Edildi
Erdek Haber
Yayın: 20 Ağustos 2025 - Çarşamba 13:13
Güncelleme: 20 Ağustos 2025 13:16
Erdek’te tarım sayımı çağrısı

Erdek’te tarım sektörüne yönelik önemli bir ziyaret gerçekleştirildi. 

Erdek Ziraat Odası Başkanı Mustafa Saçıl ve Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mahmut Kaplan, Genel Tarım Sayımı kapsamında Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde kurulan Tarım Sayım Bürosu’nu ziyaret etti. Ziyarette, İlçe Tarım Müdürü Dilek Işıktaş’tan sayım süreci hakkında bilgi alan başkanlar, tüm üreticilere çağrıda bulunarak, en kısa sürede İlçe Tarım Müdürlüğü’ne gelerek Tarım Sayımı’na katılmaları gerektiğini vurguladı. 

Tarım Sayımı, tarımsal üretimin temel yapısal durumunu yerleşim yeri düzeyinde ortaya koyan en kapsamlı veri kaynağı olarak öne çıkıyor. Elde edilen veriler, yalnızca tarım politikalarının oluşturulmasında değil; üreticiler, yatırımcılar ve sektörün tüm paydaşları için de yol gösterici nitelik taşıyor. Sayım, 10/11/2005 tarih ve 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu kapsamında yürütülüyor ve katılım zorunlu.
Bilgilerini eksik, hatalı veren ya da hiç vermeyen işletmelere idari para cezası uygulanacağı bildirildi. Yetkililer, üreticilerin gönül rahatlığıyla bilgi verebileceğini belirterek, sayım kapsamında toplanan verilerin sadece istatistiki amaçlarla kullanılacağını ve hiçbir kişi ya da kurumla paylaşılmayacağını ifade etti. Erdek İlçe Tarım Müdürlüğü, sayım sürecinin sağlıklı yürütülebilmesi için tüm üreticilerin iş birliğini bekliyor.

Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Erdek’ tarım sayımı çağrısı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü

2

Dilruba'yı 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

3

Erdek’teki trafonun yerini kim değiştirdi?

4

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

5

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

6

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

7

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”