Bugün, 16 Haziran 2024 Pazar

Erdek'te temizlik seferberliği

Erdek

Erdek'te temizlik tam gaz devam ediyor.

Erdek Belediyesi sahil, cadde ve sokakları temizlemek için yoğun bir çalışma başlattı.

Son olarak Erdek Kurbağalı Sahilinde yıkama ve temizleme çalışması başlatan Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Erdek'in tüm cadde ve sokaklarını toz, topraktan kurtaracaklarını ifade etti.

Sahil bandında ciddi bir çalışma başlatan ekipler yolları yıkayarak kumsal ve kayalıklarda bulunan çöpleri de tek tek temizliyor. 

Diğer yandan Erdek merkez ve kırsal mahallelerinde çöp, moloz ve ağaç dallarını kamyonlarla toplayan belediye yetkilileri vatandaşları site önlerine ve boş arsalara moloz ve çöp dökülmemesi konusunda uyardı.

Belediye tarafından yapılan açıklamada Erdek merkezde 16 kamyon, Çuğra ve Kastri Mevkii arasından 20 kamyon, Aşağıyapıcı Mahallesi'nden Tatlısu Mahallesi'ne kadar 8 kamyon çöp ve moloz toplandığı ifade edildi. 

Bu hafta çalışmaların tüm Kapıdağ bölgesinde devam edeceğini belirten belediye yetkilileri moloz ve ağaç dallarını site önlerine ve boş arsalara atanlarla ilgili cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulundular.

70 ADET YENİ ÇÖP KONTEYNERLERİ

Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, hijyen koşullarının düzeltilmesi, kötü koku ve görüntünün ortadan kaldırılması, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi, güvenli çöp toplama sistemini oluşturmak amacıyla, yıpranmış çöp konteynerlarını yenileri ile değiştiriyor. Yaklaşan turizm sezonu öncesi, Erdek Belediyesi tarafından satın alınan 70 adet çöp konteynerı ilçenin çeşitli mahallelerine konulacak.

Haber: Tuncay Ertan



Selim erdeniz
24.05.2024 18:59:25
Erdek belediyesi narlı mah. Blediyesi degilmi

Zehra ercin
25.05.2024 09:02:11
sayın başkanım elinize emeğinize sağlık ben balıklı'dayım yollarımız yapıldı dökülen kumlar öbebek. Öbek yolları kapattı bize de bir el atarsanız sevinirim köyün icerleri çok çok pis sevgi ve saygılarımla

Halil Batmaz
26.05.2024 22:43:39
Ellerinize sağlık süpersiniz

Anahtar Kelimeler: Erdek' temizlik seferberliği
  • Pazar 30.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli