Erdek’te Turizm Haftası kutlamaları başladı
15 – 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Turizm Haftası" dolayısıyla Erdek, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.
Erdek Haber
Yayın: 18 Nisan 2025 - Cuma 17:33
Güncelleme: 18 Nisan 2025 17:33
Erdek’te Turizm Haftası kutlamaları başladı

15 – 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Turizm Haftası" dolayısıyla Erdek, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bugün başlayan kortej yürüyüşü, etkinliklerin startını vererek renkli görüntülerle kutlamalara sahne oldu.

Ali Haydar Sarı Sahil Bandı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden kortej yürüyüşüne Erdek Kaymakamı Hasan Göç, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Belediye Başkanı Burhan Karışık, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile kurum müdürleri katıldı. Yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanı'nda fotoğraf ve resim sergisinin açılışı yapıldı.

Muzaffer Gürer Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen halk oyunları gösterileri büyük ilgi görürken, sergi alanları da ziyaretçilerin akınına uğradı. Etkinlikler, Erdek Kapıdağ Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda Erdek'in kültürel ve yöresel yemeklerinin tanıtımı ile devam etti.

Erdek Turizmi Geliştirme ve Dayanışma Derneği öncülüğünde düzenlenen etkinlikler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Erdek Belediyesi, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erdek Meslek Yüksekokulu'nun desteğiyle gerçekleşiyor. Etkinliklerin yarın da devam edeceği bildirildi.

Kutlamalar, Erdek'in kültürel zenginliklerini ve turistik potansiyelini tanıtma amacıyla coşku içinde sürüyor. Turizm Haftası Erdek'te tüm hızıyla devam ederken, ilçenin sakinleri ve ziyaretçileri de bu özel etkinliklerin tadını çıkarıyor.

Haber: Tuncay Ertan

  • Perşembe 12.4 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 13.4 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.2 ° / 4.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

BAŞKAN MİRZA, ÇOCUK ATÖLYELERİNDE MİNİKLERLE BULUŞTU

2

Akın, Balıkesir için gençlerle el ele

3

Sahil bandında riskli ağaçlar kaldırıldı, yeni fidanlar dikildi

4

BANDIRMA’DA KAMYON ÇINAR AĞACINI DEVİRDİ

5

Erdek’te yangın paniği

6

Çömez’in annesi, son yolculuğuna uğurlandı

7

BASKİ Susurluk’ta yeni yerleşim bölgesini suya kavuşturdu