,
Erdek bu yıl Turizm Haftası’nı dopdolu bir programla kutlamaya devam ediyor. Düzenlenen etkinlikler, vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.
Bugün Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler arasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Uluslararası Halk Oyunları Gösterisi, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Çok sayıda yerli ve yabancı halk dansları ekibinin sahne aldığı gösteride, farklı kültürlerin buluştuğu zengin bir koreografi sunuldu. Kıyafetleri, müzikleri ve enerjileriyle meydanı coşturan performanslar, izleyicilerden tam not aldı.
Aynı gün, Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu "Bizden Değilsin" adlı çocuk oyunu, küçük izleyicilerine ve ebeveynlerine keyif dolu anlar yaşattı. Çocukların sosyal ve duygusal gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan oyun, öğretici içeriği ve sıcak anlatımıyla beğeni topladı.
Etkinliklerin ardından vatandaşlara balık ekmek ikram edildi. Erdek’in Turizm Haftası çerçevesinde düzenlediği bu etkinlikler, bölgenin eşsiz doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini vurgularken, turizm potansiyelini daha da ön plana çıkarmayı hedefliyor. İki gün boyunca devam eden aktiviteler, hem yerel halkın hem de tatilcilerin güzel anılar biriktirmesine olanak sağlarken, akşam Cumhuriyet Meydanında Grup Bedelsiz tarafından muhteşem bir konser sergilendi.
Haber: Tuncay Ertan