Erdek´teki BALPARK uygulamasına mahkeme freni
Belediye Başkanı Sarı: ?Kimse artık otopark parası ödemesin?
Erdek Haber
Yayın: 15 Ağustos 2017 - Salı 19:19
Güncelleme: 15 Ağustos 2017 19:19
Erdek´teki BALPARK uygulamasına mahkeme freni

Balıkesir İdare Mahkemesi, Erdek´te Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından, ilçenin cadde ve sokaklarında gerçekleştirilen BALPARK uygulamasını iptal etti. Erdek Belediye Başkanlığı, bu kararı belediye hoparlörlerinden ilan ederken, vatandaşlardan, cadde ve sokaklara park ettikleri araçlar için kesinlikle park parası ödememelerini istedi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şunları söyledi:
?Daha önceki yıllarda da bu uygulamayı yine mahkeme kararıyla iptal ettirmiştik. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanlığı her seferinde yeniden meclis kararı alarak, bu uygulamayı yasa dışı şekilde, suç işleyerek sürdürüyor. Biz de yeniden mahkemeye başvurmak zorunda kalıyoruz. Zaten bu konuda çeşitli kentlerin mahkemelerince verilen içtihat kararları var. Kaldı ki, Büyükşehir Belediyeleri, kentlerde ancak kendisine ait cadde ve sokaklardan, o da düzenleme yapmak kaydıyla otopark ücreti alabilir. 

İstanbul´da da bazı cadde ve sokaklardan alınan otopark ücretini mahkeme iptal edince İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu karara uymuştu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ise Erdek´te, kendisine ait olmayan cadde ve sokaklardan bile otopark ücreti almaya kalkıyor. Burası Mozambik mi? Tüm Erdeklilere ve ilçemize konu gelenlere sesleniyorum. BALPARK´a kesinlikle otopark parası ödemeyin!?
Haber : Önder Balıkçı

  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
1

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

2

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

3

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

4

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

5

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

6

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

7

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı