Bugün, 12 Eylül 2024 Perşembe

Ergöz, Bandırma Kent Konseyi başkanı

Ergöz, Bandırma Kent Konseyi başkanı

Dr. Ergöz, belediyeyi de yendi

Bandırma Kent Konseyi’nin seçimli olağan genel kurulu yapıldı.

Başkanlığa Dr. Murat Ergöz seçildi. Ergöz, bu sonuçla Özel Aydın’ın listesine destek veren Belediye Başkanı Dursun Mirza ve belediye yönetimini de yendi.

183 oyun kullanıldığı seçimin üçüncü turunda 96 oy alan Ergöz başkan olurken, Özel Aydın’a 83 oy çıktı, 4 oy geçersiz sayıldı.

Alınan sonuç, Bandırma Belediyesi’nin seçimde taraf olmasına tepki olarak yorumlandı. Oy kullanan bazı üyeler, böyle seçimlerde belediyenin taraf olmayarak, tarafsız kalması gerektiğine işaret ettiler.

230 üyesi bulunan Konseyin Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki genel kurulu, Gönen Kent Konseyi Başkanı Samet Arıker’in divan başkanlığı, Feride Aşırt ve Recep Gökdeniz’in yazmanlıklarında gerçekleşti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın başarı mesajı gönderdiği genel kurulda önce Konseyin tanıtım filmi gösterildi.

3 yıldır Konseyin başkanlığını yapan Serdar Polat, Atatürkçü ve cumhuriyetçi bir anlayışla önemli çalışmalar üretme çabası içinde olduklarını belirtti.

MİRZA KÜRSÜDE

Ardından kürsüye davet edilen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, kent konseylerinin kentin geleceği ile ilgili kararlarına katılım sağlaması gereken kuruluşlar olduğuna dikkati çekerek, “Bu kuruluşlar, siyasetten ve kişisel hırslardan uzak olmalı, Bandırma’nın sorunlarını gündemine almalıdır. Bu seçimde iki aday var. Ancak bu seçimin kaybedeni olmamalıdır” dedi.

Mirza, belediyenin yapmakta olduğu çalışmalar hakkında da şu bilgiyi verdi:

“Büyük ekonomik zorluklar içinde hizmet üretmeye çalışıyoruz. Yol ve sokak düzenlemeleri yapıyoruz. Belediyedeki aşırı kadrolaşmanın güçlüğünü yaşıyoruz. İş beklentileri ile karşılaşıyoruz. Bu arada Sosyal Güvenlik Kurumu borçları gırtlağımızı sıkıyor. Eski belediye ve eski hal binasını restore ediyoruz. Sevgi yolunu yeniden düzenliyoruz. Yapımı süren öğrenci yurdunu eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısına yetiştireceğimizi sanıyorum.”

Levent Mahallesi’ne, Eti Maden’in yıllardan beri döktüğü şlam atığının dağları doldurduğuna işaret eden Mirza, şöyle konuştu:

“Levent Mahallesi’nin ortasına yıllardır şlam dökülüyor. Ayrıca buraya termik santralın külleri de atılıyor. Bunu önleyeceğiz dediğimizde konuyu çarpıtanlar, ‘Belediye, Eti Maden Fabrikası’nı kapatacak’ yalanını ortaya atıyor. Bandırma’nın yeni kentsel yerleşim alanlarına kavuşması için 1/5 binlik planların hazırlanması gerekiyor. Bunun için Bandırma’da iki, Balıkesir’de bir toplantı yapıldı. Bu planların, kısa sürede Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclisinden

çıkacağına inanıyorum. Askeri çamlık bölgesi içi hazırlanan planları, İdare Mahkemesi iptal etti. Bu bölge için halka açık yeni planlar yapılacak.”

MEHMET TÜM KONUŞUYOR

CHP’nin dış örgütlenmelerden sorumlu Parti Meclisi üyesi Mehmet Tüm de konuşmasında şunları aktardı:

“Ülkemizdeki kent konseyleri, yabancı ülkelerden çok farklı. O ülkelerdeki kent konseyleri bağımsız olup, kendilerine özgü bütçeleri var. Bizdeki kent konseylerinin ise bütçeleri yok ve belediyeye bağlı konumda. Kent konseylerinin bizde de bütçeleri olmalı ve çalışmaları yerel yönetimlerce denetlenmeli. Serdar Polat’ın başkanlığına başarılı çalışmalar yapan Kent Konseyi’ni de kutluyorum. Bugün burada yapılacak seçimi de aile içi seçim olarak görüyorum.”

MURAT ERGÖZ KÜRSÜDE

Konseyin başkan adaylarından Dr. Murat Ergöz, göreve seçildikleri takdirde ortak akılla çalışmalar üreteceklerini vurgulayarak, projeleri hakkında bilgi verdi. Bandırma’nın kurtuluş bayramı olan 17 Eylül’ü, ülke genelinde kutlamak için çalışmalar yapacaklarını belirten Ergöz, “Bandırma’yı ülke düzeyinde bir marka kent durumuna getirmeyi amaçlıyoruz. Bandırma’nın bir sloganı olmalı. Bu sloganın belirlenmesi için vatandaşlar arasında bir yarışma açacağız. Bandırma’nın kent belleğinin oluşması için çalışmalar yapacağız. Biz, ne birilerinin adayıyız, ne de birilerine karşı adayız. Aday olmamız, hizmete yöneliktir” dedi.

Dr. Ergöz, Kent Konseyi Yürütme Kurulu adaylarını da tanıttı.

ÖZEL AYDIN KONUŞUYOR

Diğer başkan adayı Özel Aydın da konuşmasına “Bandırma’yı seviyoruz. Her şey Bandırma için” diyerek başladıktan sonra şunları aktardı:

“Çok iyi bir yürütme kurulu ekibimiz var. Göreve seçilirsek belediyemizle ortak çalışma yapacağız. Kent Konseyleri kentlerin önemli aktörüdür. Kapsayıcı ve herkesi kucaklayıcı olacağız. Herkesi dinleyerek hizmet üreteceğiz. Son Kurşun Anıtı’nın yeniden düzenlenmesi için çalışacağız. Bandırma’nın Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali var. Edincik’in kaliteli zeytini bulunuyor. Bandırma’da bir de zeytin festivali düzenlenmesi için çaba harcayacağız.”

Aydın da yürütme kurulu adaylarını tanıttı.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ergöz Bandırma Konseyi başkanı
  • Perşembe 31.7 ° / 18.4 ° Güneşli
  • Cuma 32.7 ° / 17.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.6 ° / 17.9 ° Güneşli