Esenkal, Erdek’i anlattı
Güney Marmara Kültür Platformları Birliği tarafından Bandırma’da düzenlenen ve Kadıköy Düşünce Platformu’nun da katıldığı toplantıda,
Bölge Haberleri
Yayın: 10 Eylül 2025 - Çarşamba 12:46
Güncelleme: 10 Eylül 2025 12:46
Esenkal, Erdek’i anlattı

Güney Marmara Kültür Platformları Birliği tarafından Bandırma’da düzenlenen ve Kadıköy Düşünce Platformu’nun da katıldığı toplantıda, Erdek ile ilgili konuşmayı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Füsun Esenkal yaptı.

Esenkal, şunları söyledi:

“Marmara’nın incisi Erdek.

Denize daldığınızda eşsiz bir dünyaya tanık olursunuz. Denizi yaşam kaynağıdır. Midye tarihini katman katman içinde saklar. Erdek’in en önemli incisi ise kültürdür. Gücünü insandan alır ve keşfedildikçe ışığını açığa çıkarır. Nasıl ki deniz, midyesiz, midye ise incisiz eksik ise turizm de doğa, tarih ve kültür olmadan birbirini tamamlayamaz. Nasıl ki bir inci, tarih boyunca zarafet, incelik ve asaleti temsil ettiyse Erdek’te Kyzikos, Zeytinliada uygarlığa ev sahipliği yapacak kültürel derinlik taşır. Türkiye’nin en eski turizm merkezi olan Erdek, son olarak da inci midyenin içinde saklıdır. Kısacası Erdek, her zaman keşfedilmeyi bekleyen gizli güzellikler taşımaktadır.”

ÖNDER BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: Esenkal Erdek’ anlattı
  • Salı 14.9 ° / 0.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.4 ° / 1.3 ° Güneşli
  • Perşembe 11.3 ° / 2.2 ° false
1

Erdek'te yollar yenileniyor

2

Anma programı Ocaklar İlkokulu’nda

3

Erdek Kaymakamı Göç: “Kyzikos yakınına müze yapılacak”

4

FOTOĞRAF DERNEĞİ GENEL KURULU’NDA BAŞKAN TÜLİN TAN

5

MEHMET ÖZBİNİCİ ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANLIĞINA ADAY

6

BANDIRMA BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ

7

Başkan Akın’dan Kyzikos Hamlesi