Eski çoban yeni nesli iş beğenmemekle suçladı
Karacabey’in bir köyünde çobanlık yaparken su tesisatçılığı işine başlayan Recep Çakır (62) gençleri iş beğenmemekle suçladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 19 Mart 2022 - Cumartesi 01:59
Güncelleme: 19 Mart 2022 01:59
Eski çoban yeni nesli iş beğenmemekle suçladı

Karacabey’in bir köyünde çobanlık yaparken su tesisatçılığı işine başlayan Recep Çakır (62) gençleri iş beğenmemekle suçladı. 
Karacabey’de çobanlık yapan ardından taşındığı Bandırma’da 19 yaşındayken bir ustanın yanında çırak olarak işe başlayan ve 3 yıl içinde işi öğrenince kendi işyerini açan su tesisatçısı Recep Çakır (62) gençleri iş beğenmemekle itham etti. 
Tanınmış bir su tesisat firmasının yetkili servisi olan ve 150 servis arasında Türkiye 2. si olduğunu iddia eden, 42 yıldan bu yana su tesisatçılığı işi yapan Recep Çakır, yetiştirilmek üzere eleman aradığında gençlerin bu işe istekli olmadığını ifade etti. 
Hâlbuki su tesisat işinde yetişmeleri halinde ‘altın bilezik’ takmış olacaklarını belirten Çakır, İş Bulma Kurumu’ndan (İŞKUR) elaman talep ettiğini ancak sadece 3 kişinin geldiğini açıkladı. 
Çoğu meslekte olduğu gibi su tesisat işinde de usta yetişmediği için ileride zorluk yaşanabileceğini öne süren Çakır, “İş beğenmeyenler çok fazla. Aileler çocuklarını sanata yönlendirsinler çünkü ben de öyle yetiştim. Sanayide hep yaşlılar kaldı. Hele bizim sektörde hiç genç yok. Bu yüzden işyerlerini ya devir ediyorlar ya da tamamen kapatıyorlar.” diyerek sözlerine ekledi.
Haber: Erdem Özcan 
 

Anahtar Kelimeler: çoban nesli beğenmemekle suçladı
  • Pazartesi 19.5 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
1

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

2

Burası, Bandırma’nın Paşakent Mahallesi. Nüfusu 11 bini aştı ve her geçen gün artıyor.

3

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

4

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

5

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı

6

Altyapı Çalışmalarında Arkeolojik Kalıntılar Çıkıyor

7

Mahkeme kararı: “Bu hayvanlar Türkiye’ye sokulamaz”