Eski eşini 3 kurşunla yaralayana 2,5 yıl ceza
Bandırma’da, 17 Eylül 2022 günü meydana gelen yaralama olayının duruşması sona erdi.
Bölge Haberleri
Yayın: 04 Ekim 2024 - Cuma 12:12
Güncelleme: 04 Ekim 2024 12:12
Eski eşini 3 kurşunla yaralayana 2,5 yıl ceza

Bandırma’da, 17 Eylül 2022 günü meydana gelen yaralama olayının duruşması sona erdi.

Bandırma 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında, boşandığı eşi Hanife Dinç’i, bacağına sıktığı 3 kurşunla yaralayan Hasan Balkan’a, kasten yaralama suçundan 1 yıl 6 ay, ruhsatsız silah taşıma suçundan ise 1 yıl 30 gün ve 600 lira ceza verildi.

Karar duruşmasında mahkeme başkanı, Hanife Dinç’e ve Hasan Balkan’a son sözlerini sordu. Hanife Dinç, sanıktan şikâyetçi olduğunu belirtti. Hasan Balkan ise yaptığından pişmanlık duyduğunu belirterek, “Keşke bu olay yaşanmasaydı ve sorunları aramızda konuşarak çözseydik, pişmanım” dedi.

Mahkeme başkanı, kararını açıklamadan önce, kendilerinde, Hasan Balkan’ın bir daha suç işlemeyeceği konusunda bir kanaat oluşmadığına, suça eğilimli olduğuna işaret ederek, kararda indirime gerek duymadıklarını ve doğrudan mahkûmiyet kararı verdiklerini açıkladı.

Açıklanan karara göre Hasan Balkan’a, kasten yaralama suçu nedeniyle 1 yıl 6 ay, ruhsatsız silah taşıma nedeniyle 1 yıl 30 gün ve 600 lira para cezası verildi.

Duruşmadan sonra gazetecilere konuşan Hanife Dinç, ölümden döndüğü saldırıdan sonra Hasan Balkan’a verilen cezanın caydırıcı olmaktan uzak ve yetersiz olduğunu öne sürerek, “Hak ettiği cezayı alması için ölmem mi gerekiyordu?” dedi.

Anahtar Kelimeler: eşini kurşunla yaralayana
  • Cuma 37 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.3 ° / 17.8 ° Güneşli
  • Pazar 33.7 ° / 17.7 ° Güneşli
1

Balıkesir’de deprem seferberliği çağrısı

2

Amatör Balıkçılar Büyükşehir’in yarışmasında hünerlerini sergiled

3

Gönen’in gururu Mustafa Çulcu’nun adı ölümsüzleşiyor

4

DAHA GÜZEL BIR BANDIRMA İÇİN BÜYÜK DÖNÜŞÜM BAŞLADI

5

CHP’de Atak toplantısı

6

Balıkesir’de Naci Görür deprem gerçeğini anlatacak

7

TGC, Evrensel Gazetesi’ne saldırıyı kınadı