Tarih: 05.09.2013 00:00

Eski Sağlık bakanlarından Karahan vefat etti

Facebook Twitter Linked-in

Eski Sağlık Bakanı ve  Demokratik Sol Parti (DSP) Balıkesir Milletvekili Dr. Güven Karahan (70), yaşamını yitirdi. Bandırma Devlet Hastanesi`nde yaşama veda eden Karahan, geçen yıl geçirdiği kalp krizinin ardından by-pass ameliyatı olmuş, daha sonra da beyin felci geçirmişti. Önce Ankara`da, sonra da Bandırma Devlet Hastanesi`nde tedavi gören Karahan, son dönemlerde kalp yetersizliği de çekiyordu.
10.12.1933`te, Kastamonu`nun Çatalzeytin ilçesinde doğan Karahan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi`ni bitirdi. Aynı üniversitede ihtisasının tamamlayan Karahan, Bandırma`da çeşitli hastanelerde üroloji uzmanı olarak görev yaptı. 
DSP`den, 20. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak TBMM`ye giren Karahan, Bülent Ecevit`in Başbakanlığındaki 56. Cumhuriyet Hükümeti`nde, 11.01.1999-29.05.1999 tarihleri arasında Sağlık Bakanı olarak görev yaptı.
Dr. Aysel Karahan ile evli olup, iki çocuk babası bulunan Dr. Karahan için bugün uzun yıllar görev yaptığı Bandırma Devlet Hastanesi`nde bir tören düzenlenecek. Karahan, Haydarçavuş Camii`nde kılınan öğle namazının ardından Bandırma Şehir Mezarlığı`nda toprağa verilecek.
Öte yandan, Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Yahya Kemal Çalışkan, önceki yıllarda hastanelerinde başhekim yardımcılığı görevinde de bulunan Dr. Karahan`ın, kalp yetmezliği ve diyabet nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —