Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ?Bugün, ülkemiz karanlık bir tünelin içinden geçiyor? dedi.
Eskişehir´de, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC)-Konrad Adenauer Stiftung(KAS) tarafından düzenlenen ?86. Yerel Medya Semineri?nin açış konuşmasını yapan Büyükerşen, şunları söyledi:
?Bu yerel seminerleri çok önemsiyorum. Çünkü bu seminerler, yerel basın mensuplarının dünyadaki olayları kavramalarının önünü açar. Gazetecilik, büyük ölçüde usta-çırak ilişkisine dayanır.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ?Bugün, ülkemiz karanlık bir tünelin içinden geçiyor? dedi.
Eskişehir´de, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC)-Konrad Adenauer Stiftung(KAS) tarafından düzenlenen ?86. Yerel Medya Semineri?nin açış konuşmasını yapan Büyükerşen, şunları söyledi:
?Bu yerel seminerleri çok önemsiyorum. Çünkü bu seminerler, yerel basın mensuplarının dünyadaki olayları kavramalarının önünü açar. Gazetecilik, büyük ölçüde usta-çırak ilişkisine dayanır. Basının bugünlere gelişini Osmanlı döneminden başlayarak değerlendirmek gerekir. Tabii, basının yakın tarihini bilmeli, okuyarak öğrenmeliyiz. Bedii Faik´in, bu konuda yazdığı ?Matbuat, Basın, Medya Derken´ isimli kitabı çok önemlidir. Bugün, ülkemizdeki medyayı sadece siyaset ve ticaret olarak görmemeliyiz. Günümüz medyasında artık gelişen teknoloji de büyük önem kazandı.?
Bugün, ülkemizin karanlık bir tünelin içinden geçtiğine işaret eden Büyükerşen, şöyle konuştu:
?Karanlığın içinde ilerlemeye çalışıyoruz. Ancak tünelin ucunda hâlâ ışık yok. Ülkemizin rejimi değişti. Bu tünel, basın için de karanlık. Cezaevleri, gazetecilerin meskeni durumuna geldi. Kimse alınmasın ama bugünlere gelişimizde basının da suçu olduğunu düşünüyorum. Herkes, korku içinde. Bugün, ülkemizde ne yazık ki, kiralık, satılık ve kırık kalemler var. Şantajı, gazetecilik mesleğiyle değiştirenler bulunuyor. Küçük çıkarları uğruna haberleri topluma farklı gösteren gazeteciler var. Daha önce Anayasa değişikliği oylamasında ?yetmez ama evet´ diyenler bugün, tek adamın her sözüne ?evet´ diyorlar. Türk toplumunun içine sürüklendiği bu korku ve karanlığı yırtması için yerel medyaya da büyük görev düşüyor.?
554 KÖYÜMÜZ MAHALLE OLDU
Yürürlüğe sokulan Büyükşehir Yasası ile daha önce köy statüsünde bulunan 554 yerleşim bölgesinin bugün Eskişehir´in mahallesi durumuna dönüştüğünü vurgulayan Büyükerşen, şu değerlendirmeyi yaptı:
?Eskişehir´e 160-170 kilometre uzaklıkta mahallelerimiz var. Bunlardan bazıları, Ankara´ya 16 kilometre uzaklıkta ama bize bağlı. 16 bin metre karelik sorumluluk alanımız bulunuyor. Mahalle diye geçen mezralarımız bile var.
Belediye başkanı olarak bu kadar uzaklıktaki yerlerle nasıl iletişim kuracağım? Her gün bir mahalleye gitsem, 554 mahalle için bir yıl yetmez.?
ERDEK VE BANDIRMA DA ŞİKAYETÇİ
Bilindiği gibi ?Büyükşehir Yasası?ndan, Güney Marmara Bölgesi´ndeki belediye başkanları da şikayet ediyor. Erdek, Bandırma, Manyas, Edremit ve Ayvalık´ın CHP´li belediye başkanları da, AKP´li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, partizanca tutumu nedeniyle kendilerine destek vermemesinden yakınıyor
Haber : Önder Balıkçı