Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Esnaf 2022'de perakende yasasını bekliyor

Esnaf 2022

Korona virüs salgını dönemindeki büyük ekonomik zorluklar çeken esnaf, 2022 yılında perakende yasasının çıkmasını bekliyor.

Korona virüs salgını dönemindeki büyük ekonomik zorluklar çeken esnaf, 2022 yılında perakende yasasının çıkmasını bekliyor.  
Bandırma Tuhafiyeciler Manifaturacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Adnan Gemici, 2021 yılını değerlendirdikten sonra, 2022 yılında esnafın beklentilerini anlattı. 
Kapanma döneminde esnafın büyük sıkıntılar yaşadığını söyleyen Gemici, "2021 yılında salgın nedeniyle hafta sonu ve bayramlarda dükkanların kapanması bizi olumsuz etkiledi. Kapanma döneminde yaşadığımız  ekonomik yaraları hala saramadık. Yılsonunda yaşanan ekonomik dalgalanma ve fiyatlarda aşırı yükseliş bizi daha da zor duruma soktu. Esnafın mal alımı nakit para ile döndüğünden nakit para desteğine ihtiyacı var. Yoksa yaz sezonu için mal alamayacak. Toptancı artık tamamen nakit çalışıyor. Salgın şartlarının ağırlaşmamasını umut ediyoruz, inşallah dükkanlarımız açık kalır." dedi. 
2021 yılında çıkması beklenen perakende yasasının çıkmadığını, 2022 yılında esnafın bu yasayı beklediğini işaret eden Gemici, "Bu yasa çıktığı an küçük esnaf haksız rekabetten kurtulacak ve geçtiğimiz yıllarda kaybettiğini telafi etme şansı olacaktır. Bu yasa kabul edilirse marketler kendi özüne dönecek, her yere market açıklamayacak ve her istedikleri ürünü satamayacak. Birçok farklı iş kolunda faaliyet gösteren esnafın en önemli beklentisi bu yasanın çıkması." diye konuştu. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Esnaf ' perakende yasasını bekliyor
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı