Et Entegre Tesisleri göz kamaştırıyor

Et Entegre Tesisleri göz kamaştırıyor

Manyas-Çamlı Mahallesi'ne kurulan et entegre tesisleri bölgenin yüz akı oldu.

Manyas-Çamlı Mahallesi’ne kurulan et entegre tesisleri bölgenin yüz akı oldu.
İstanbul’dan bir firma tarafından Çamlı Mahallesinde yaptırılan et entegre tesisleri bölgenin yüz akı oldu.
11.600 metrekare açık ve 3500 metrekare kapalı alana sahip et entegre tesisinde tüm işlemler son sistem modern aletler ile gerçekleştiriliyor.
Kasabım Ethane isimli entegre tesisleri günlük 120 büyükbaş veya 1000 küçükbaş hayvan kesim ve işlenme kapasitesine sahip olup, alanında Güney Marmara Bölgesinin başta gelen komplekslerinden olduğu öğrenildi.
Çamlı Mahallesine et entegre tesislerini kuran İşadamı Yahya Selim Akkaya “Manyas’a daha önceden tanıdığım bir arkadaşım vasıtası ile gezmek için geldim, daha sonra burayı görünce onun da tavsiyesi ile bir tesis kurmaya karar verdim. Et entegre tesislerinin kurulmasından bugüne kadar ki aşamasında bana her türlü kolaylığı sağlayan başta ilçe Kaymakamı Mehmet Erdem, Belediye Başkanı Tancan Barçin geçtiğimiz dönemde ki Belediye Başkanı ve AK Parti ilçe Başkanı Hasan Kahraman, eski Özel İdare Müdürü İsmail Dayı ile müftümüz Erdoğan Aslantaş’a çok teşekkür ediyorum. Tesislerimiz de canlı giren bir hayvan ileri işlem görmüş olarak çıkabilmektedir. Karkas etin yanı sıra sucuk, döner, salam vb. gibi ürünlerimizi de yakında piyasaya süreceğiz. Kasap ve diğer müşterilerin taleplerine göre etler parçalanıp, paketlenirken, perakende satış reyonumuz ve restaurantımız yakında tesislerimiz içerisinde yerini alacaktır. Benim amacım en iyisini yapıp en kaliteli ürünü piyasaya sürmek ve Manyas’ı et ve et ürünlerinde marka yapmaktır.”dedi.
Kasabım et hanede halen 26 personelin çalıştığını ileri ki zamanlarda bu sayının daha da artacağını söyleyen Selim Akkaya, yeni olmalarına rağmen başta M.Kemalpaşa, Susurluk, Göbel ve Gönen’den kesim için canlı hayvan getirildiğini söylerken, et entegre tesislerinde -20 ile -50 derece arasında soğutma sağlayan 481 metrekare soğuk hava deposu olduğunu dile getirdi.