Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

ETO Başkanı Özlem Sarı: ?Erdek zeytini hâlen poşette, zeytinyağı ise bidonda satılıyorsa bu işte bir yanlışlık var?

ETO Başkanı Özlem Sarı: ?Erdek zeytini hâlen poşette, zeytinyağı ise bidonda satılıyorsa bu işte bir yanlışlık var?

Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar Özlem Sarı, Erdek´in, kendine özgü ürünlerini ?marka? olarak ortaya çıkarmakta çok geç kaldığına dikkati çekti.

Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar Özlem Sarı, Erdek´in, kendine özgü ürünlerini ?marka? olarak ortaya çıkarmakta çok geç kaldığına dikkati çekti. Bunların başlarında zeytin ve zeytinyağının geldiğini vurgulayan Sarı, şunları söyledi:
?Düşünün ki Erdek´te, hâlen poşette zeytin, bidonlarda ise sanki gres yağıymış gibi zeytinyağı satılıyor. Yıllardır adından kalitesiyle söz ettiren zeytin ve zeytinyağımızı hâlen, kaliteli ambalajlar içinde ?marka´ durumuna getiremediysek, neyi tartışacağız ki??
Önümüzdeki dönemde, ülkemizdeki zeytinyağı üretiminin 600 bin tonu bulacak olmasına karşın Türkiye´de hâlen kişi başına düşen yıllık zeytinyağı tüketiminin 1.8 kilo olduğuna dikkati çeken Sarı, ?Devlet, zeytin ve zeytinyağı tüketimini kamu stoklarıyla desteklemelidir? dedi.

Yunanistan ve İtalya gibi zeytin ihracatı yapan ülkelerin, bu satışlarını ?markalı´ ambalajlarla gerçekleştirip, sızma zeytinyağının kilosunu 4-23 Euro arasında değişen fiyatlarla sattıklarının altını çizen Sarı, ?İşte bu nedenlerle bu ülkelerin, Türkiye´ye göre ihracatları 10 kat fazla? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli