Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

ETO Başkanı Uz: “Partiler üstü bir anlayışla Erdek için çaba harcıyoruz”

ETO Başkanı Uz:  “Partiler üstü bir anlayışla Erdek için çaba harcıyoruz”

Erdek Ticaret Odası(ETO) Başkanı Hüseyin Uz, “Erdek’imizin her alanda gelişmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

Erdek Ticaret Odası(ETO) Başkanı Hüseyin Uz, “Erdek’imizin her alanda gelişmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Bandırma Ticaret Odası ile “Kapıdağı Tanıtma ve Geliştirme” konusunda protokol imzaladıklarına işaret eden Uz, Erdek sınırları içinde yer alan Kyzikos Antik Kenti’nin bir an önce gün ışığına çıkarılmasını çok önemsediklerini belirterek şunları söyledi:

“Bu kentin ortaya çıkarılması Erdek’in önümüzdeki 100 yıllık geleceğini çok olumlu yönde etkileyecektir. Çünkü Kyzikos’ta, Efes’ten büyük bir antik kent yatıyor. Bu kazılar için önümüzdeki dört yıllık kazılar için 298 milyon liralık bir ödenek harcanacak. Kyzikos’ta yer alan Hadrianus Tapınağı’nın iki yıl içinde ortaya çıkarılması planlanıyor. Bu konuda sponsorların da katkı sağlamasını bekliyoruz.”

ERDEK ZEYTİNYAĞI İÇİN ÇALIŞMA

Geçtiğimiz yıllarda “Kapıdağ Mor Soğanı”na ve Marmara mermerine “coğrafi işaret” alınmasının memnuniyet verici olduğuna işaret eden Uz, şu değerlendirmede bulundu:

“Ancak Mor Soğan’a bu işaretin alınmasının üreticiye artı bir katkı sağladığını göremedik. Şimdi bu işaretin üreticiye katkı sağlaması için çalışmalarda bulunuyoruz. Bu arada Erdek zeytinyağına da ‘coğrafi işaret’ alınması için girişimlerimizi başlattık. Bu konudaki çalışmalarımızı Balıkesir Üniversitesi’ndeki bir akademisyen yürütüyor.”

ODAYI KURUMSAL DURUMA GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

1100 dolayında üyesi bulunan Erdek Ticaret Odası’nda göreve başladıkları 2022 yılından beri kurumsallaşmaya önem verdiklerini belirten Uz, şunları aktardı:

“Odamız yönetimi sevgi ve saygıya dayalı bir anlayış içinde görev yapıyor. Yönetimdeki tüm arkadaşlarımız, partiler üstü bir anlayışla çalışıyor. Bandırma Ticaret Borsası’nın merhum Başkanı Halit Sezgin, hizmet anlayışını anlatırken, ‘Biz Bandırma partisiyiz’ derdi. Bir de ‘Erdek partisi’ olarak hareket ediyoruz. Odamızı kurumsal duruma getirmek için radikal adımlar attık. Yeniden yapılanma sürecini başlattık. Muhasebe sistemimizi değiştirdik. Elektronik belge ile işlem verme sürecini başlattık. Üyelerimize sürekli ziyaret ederek istek ve beklentilerini alıyoruz. Yönetim olarak ortak akılla hareket ediyoruz. Üyelerimizin yarısını Marmara ve Avşa’daki üyeler oluşturuyor.”

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldıkları bilgi doğrultusunda, ekonomik durumları yetersiz olan ailelere gıda yardımı yaptıklarını belirten Uz, “Amacımız Erdek’te uzlaşı kültürü yaratarak, ilçenin geleceğinin şekillenmesine katkı sunmak olduğunun altını çizen Uz, “Erdek’in geleceğinden başta turizm olmak üzere çok umutluyum” dedi.

Erdek Ticaret Odası Genel Sekreterliğine Kırıkhan’dan gelen depremzede İhsan Özer’in getirildiğini belirten Uz, “Bandırma ve Erdek’i de bir bütün olarak düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

ÖNDER BALIKÇI-TUNCAY ERTAN



  • Pazartesi 26.1 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false