Evde bakım yardımı paraları ödeniyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara aileleri yanında ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan evde bakım yardımı ödemelerinin bugünden itibaren hesaplara yatırılacağını açıkladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 18 Ağustos 2021 - Çarşamba 21:18
Güncelleme: 18 Ağustos 2021 21:18
Evde bakım yardımı paraları ödeniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara aileleri yanında ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan evde bakım yardımı ödemelerinin bugünden itibaren hesaplara yatırılacağını açıkladı.
Engelli vatandaşlara yönelik politikaları aile odaklı sosyal hizmet vizyonu doğrultusunda geliştirdiklerini belirten Bakan Yanık, ?Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın aileleri yanında desteklenmeleri öncelikli hedeflerimizden birisi. Yaşamlarını kendi başlarına sürdüremeyen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelli vatandaşlarımıza kuruluşlarda bakım hizmeti sunuyoruz. Aileleri yanında kalan engellilere ise gündüzlü bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz.? dedi.
Bakan Yanık, 2021 yılı Temmuz-Aralık dönemi için evde bakım yardımının aylık 1.657,86 TL´den 1.797,97 TL´ye çıkarıldığını hatırlatarak, bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen 530 bin vatandaşa ?evde bakım yardımı? yapıldığını aktardı.
Bakan Yanık, Evde Bakım Yardımı ödemelerinin bugünden itibaren hesaplara yatırılacağını belirterek, ?968,2 milyon TL Evde Bakım Yardımı ödemesini bugünden itibaren hesaplara yatırıyoruz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlara hayırlı olmasını dilerim.? ifadelerini kullandı.
. Haber Merkezi

  • Cuma 22.6 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
1

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

2

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

3

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

4

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

5

Ekinlik’te su sıkıntısı

6

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı

7

AK Parti’den Erdek’te yoğun ziyaret turu