Fen Bilimleri Öğretmenleri Balıkesir´de buluşuyor

Fen Bilimleri Öğretmenleri Balıkesir´de buluşuyor

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yürütücülüğünde Balıkesir Üniversitesi ve Düzde Üniversitesi ortaklığında, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi kapsamında Balıkesir´den Fen Bilimleri Öğretmenlerini ?Fen Öğretmenleri Bilim Okulunda? proj

02-10 Eylül 2018 tarihleri arasında 12 ilden ilimize katkı sağlamak için gelen 53 kişilik proje ekibi güncel teknoloji ve yenilikler ile ilgili uygulamalı etkinlikleri, Balıkesir Üniversitesi NEF, FEF ve Öğretmenevinde gerçekleştirecektir. 13 Farklı ilçemizden 27 farklı okuldan 30 Fen Bilimleri Öğretmeni katılımcı olarak görev alacaktır.
Bu proje ile; fen öğretiminde farklı uygulamaları paylaşan ülkemizin dört bir yanından proje ekibine eğitmen olarak katılan fen öğretmenleri, Balıkesir ve Düzce üniversitesinden akademisyenler, fizik-kimya-biyoloji bölümlerinde doktora yapan veya bitiren rehberler ile 13 farklı ilçemizden katılımcı olarak seçilmiş 29 Fen Bilimleri Öğretmeni aynı platformda buluşacaktır.
Fen Bilimlerinin etkileri yaşamımızın her alanında kendini göstermektedir. Çağımızda bilgi ve teknoloji eğitimi bilimsel bilginin katlanarak artması teknolojik yeniliklerin büyük bir hızla ilerlemesi sebebiyle toplumların geleceği açısından fen bilimleri eğitiminin anahtar bir rol oynadığı açıktır. Bu sebepten dolayı projemizin öncelikli amacı fen bilimleri eğitiminin kalitesini artırma çabası içinde fen bilgisi öğretmenlerinin bilgi ve uygulamada donanımını yüksek tutmaktır. Böylece projemizde kullandığımız güncel, teknolojik, modern deneysel, eğlenceli gözlemleri ve saha uygulama etkinliklerini paylaşarak katılımcıların ve ülkemizde bulunan fen öğretmenlerinin kullanabilecekleri ders içi ve ders dışı materyalleri kendi okullarına aktarmalarına katkıda bulunmaktır.
Fen Bilimleri 4 öğrenme alanından oluşmaktadır. Bu öğrenme alanları; Canlılar ve Hayat,. Madde ve Değişim, Fiziksel Olaylar, Dünya ve Evren´ dir. Projede planlanan etkinliklerin hepsi bu dört öğrenme alanı ile ilgili disiplinler arası etkin etkileşimler olarak yapılacaktır. Proje ile katılımcıların ?Hem eğleniyoruz, hem öğreniyoruz.? anlayışıyla, disiplinler arası etkinliklerin yer aldığı bilimsel bir ortamın içinde tutarak, sosyal ve akademik yönlerden gelişimlerine katkı sağlama önceliğimiz olacaktır. Alanında uzman proje ekibi tarafından belirlenen konular, katılımcılarla öğretmen-öğrenci hiyerarşisinden uzak, katılımcı, sorgulayıcı, merak ve keşfetmeye dayalı bir yaklaşımla doğanın içerisinde uygulamalı olarak tartışılacaktır. Gözleme ve uygulamaya dayalı öğrenme ve aynı zamanda bütüncül ve sentezci bir yaklaşım ön planda tutulacaktır.
Projede ?5 Profesör, 3 Doçent, 8 Dr. Öğretim üyesi, 11 Öğretim ve araştırma görevlisi, akademisyen ile 11 farklı ilden katılan öğretmenler, 5 rehber, 1 tekniker, Web TV. sorumlusu ve 1 sağlık persone görev alacaktır. Bu projede oluşturulan 5 kişilik 6 adet gruplar, örneklem oluşturularak bir haftalık konaklamalı bilim kampında yapılacak 17 etkinlik profesyonel ekip tarafından kameraya çekilecek olup Balıkesir Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından web TV programı oluşturulacaktır. Bu eğitim programı https://uzem.balikesir.edu.tr/bauzem/index.php/canli-yayin web TV de canlı yayın olarak paylaşılarak ülkemizin her yerinden izlenmesine zemin oluşturularak yaygın etki arttırılacaktır.
Haber Merkezi