Fırıncılar para kazanamadıklarından yakınıyor
Bandırma’nın eski fırıncı patronlarından Hasan Sümer, son aylarda sıkça zamlanan ekmek fiyatlarıyla ilgili konuştu.
Bölge Haberleri
Yayın: 24 Haziran 2022 - Cuma 18:52
Güncelleme: 24 Haziran 2022 18:52
Fırıncılar para kazanamadıklarından yakınıyor

Bandırma’nın eski fırıncı patronlarından Hasan Sümer, son aylarda sıkça zamlanan ekmek fiyatlarıyla ilgili konuştu. 
Ekmek yapımındaki girdilerin yüksek fiyatlarda seyretmesi nedeniyle fırın sahiplerinin para kazandıklarını sanmadığını söyledi. 
İyi bir ekmek yapımı için un, maya, su, tuz ve katkı maddelerinin olması gerektiğini belirten Hasan Sümer, babasından sonra da fırıncılık mesleğini 50 yıl da kendisinin devam ettirdiğini bunun için fırıncılığın ne demek olduğunu çok iyi bildiğinin altını çizdi. 
Özellikle elektrik ve işçilik maliyetlerinde sık aralıklarla yapılan zamlar nedeniyle ekmek girdi fiyatlarının yükselmesine sebep olduğunu işaret eden Sümer, bunun için de fırıncılar için zor günlerin yaşandığını belirtti. 
Fırıncılığın ne demek olduğunu bilmeyenlerin dışarıdan gazel okumamalarını ifade eden Sümer, “Allah fırıncılarla vatandaşın yardımcısı olsun.“ dedi. 
Haber : Erdem Özcan

  • Pazartesi 24.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 21.1 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.5 ° / 13.3 ° false
1

Halit Yukay'ın ölümü hakkında iddianame hazırlandı

2

BANÜ’de “doğaya nefes” etkinliği

3

Bağımsız Türkiye Partisi’nden Bandırma’da sempozyum

4

Bandırma’ya tiyatro geliyor

5

ADD’de Geçlik Kolları seçimi

6

Yeşilçam efsanesi Ahmet Mekin: “Engin Çağlar, iyi insan ve iyi oyuncuydu”

7

ERDEK NERİME YÜKSEL ORTAOKULU’NDAN BÜYÜK BAŞARI