Fiyattan memnun değiller
Gönen Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yüksel sarık: ?Çiğ süte verilen zam yeterli değil?
Bölge Haberleri
Yayın: 17 Aralık 2020 - Perşembe 09:27
Güncelleme: 17 Aralık 2020 09:27
Fiyattan memnun değiller

Gönen Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yüksel Sarık, ?Ulusal Süt Konseyi? tarafından, süt üreticilerine litre başına verilen 2.80 TL´lik zammı yeterli bulmadıklarını açıkladı.
Söz konusu zammın 2021 Ocak-Nisan arasındaki dönemi kapsadığını belirten Sarık, şunları söyledi:
?Gönen´de koyun, keçi ve biraz da manda sütü olmak üzere günde 185 ton üretim yapılıyor. 2018 yılında birlik yönetiminde göreve başladığımızda yaklaşık 3 bin süt üreticisi vardı. Şimdi bu sayı bin 500-bin 600 dolaylarına indi. Çünkü emeğinin karşılığını alamayan süt üreticisi sektörden çekiliyor. Süt üretiminde, yem fiyatları çok arttı. Ekim ayında büyük zamlar geldi. Çiğ süt/yem paritesi dikkate alınmayınca süt üreticisi mağdur oluyor. Eğer, çiğ süt için belirlenen 2.80 TL´lik fiyat nisan ayına kadar sürerse birçok süt üreticisi hayvanlarını kesmek zorunda kalabilir. Üreticinin mağdur olmaması için çiğ süt fiyatına verilen fiyat bizce en az 3.3 TL olmalıydı. Süte 13 ay sonra verilen 50 kuruşluk zam çok yetersizdir.?
Sarık, süt üreticilerine verilen fiyatın, 3 ayda, 6 ayda bir mutlaka güncellenmesi, üreticilerle 6 aylık sözleşmeler yapılması gerektiğine dikkati çekti.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Fiyattan memnun değiller
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

CHP Milletvekili ve PM üyeleri Bandırma’da

2

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

3

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

4

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

5

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

6

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

7

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ