Fotoğraflarla antik eserler sergisi

Fotoğraflarla antik eserler sergisi

Erdekte Antik eser fotoğraf sergisi açıldı. Erdekte bulunan Kyzikos Antik Kent alanı ile Zeytinliadanın tarihi mirasını tanıtma amacıyla ilçemizde sergi açıldı.

Erdek`te Antik eser fotoğraf sergisi açıldı.
Erdek`te bulunan  Kyzikos Antik Kent alanı ile Zeytinliada`nın tarihi mirasını tanıtma amacıyla ilçemizde sergi açıldı.
Erdek Kyzikos Antik Kentinde yer alan, Türkiye`nin en büyük tapınağı olan Hadriaunus Tapınağı`nın kalıntıları gün ışığına yavaş yavaş çıkmaya başladı.
Erdek Cumhuriyet Meydanında açılan sergi, ziyaretçilerine Erdek Düzler Mahallesi`nde bulunan Kyzikos Antik Kent Alanı ile Zeytinliada`da gün ışığına çıkarılan tarihi eserleri görme imkanını sunuyor.
Cumhuriyet  Meydanı`nda, Erdek Belediye Başkanlığı tarafından açılan fotoğraf sergisinde, başta Kyzikos Antik Kenti olmak üzere Zeytinliada`da devam eden kazılarda gün ışığına çıkarılan antik eserlerin fotoğrafları yer alıyor.
Profesyonel bir ekip tarafından aylar süren bir çalışma ile çekilen fotoğraflardan oluşan sergi, Erdek halkının yanı sıra tatilini Erdek`te geçiren ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Erdek ve çevresinin tanıtımının yanı sıra bölgenin 2500 yıllık bir medeniyete ev sahipliği yaptığını gösteren antik eser fotoğraf sergisi Ramazan Bayramı`na kadar açık kalacak.