Tarih: 15.06.2013 00:00

Futbol Bizim Dünyamız paneli yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Kent Konseyi`nin organize ettiği "Futbol Bizim Dünyamız" konulu panel, Ticaret Odası konferans salonunda yapıldı. Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı`nın moderatörlüğünde gerçekleşen panele konuşmacı olarak Milliyet Gazetesi spor yazarı Attila Gökçe, Zaman Gazetesi spor yazarı Ahmet Çakır, Beşiktaş`ın eski futbolcularından Muhittin Kapçak ve Özer Umdu, Bandırmaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve alt yapı sorumlusu Ertunç İşbay katıldılar. Panelden önce Kent Konseyi Başkanı Dr. Selim Panç açış konuşmasının ardından Bandırma`nın eski takımları ve futbolcularının görüntülerinden oluşan bir slayt gösterisi sunuldu.
Türkiye Spor Yazarları Derneği eski başkanı ve Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe, Türk Futbolu`nun şu andaki durumunu "yetersiz üretim, aşırı tüketim, kötü yönetim" şeklinde değerlendirirken, "futbolumuz çok kirlendi" dedi. Ülkemizde futbolu kirleten kişilerin "kahraman" ilan edilip, yaptıklarının görmezden gelinmesini büyük yanlış olarak niteleyen Gökçe, "top patladı" diye konuştu. Ülkemiz futbolunda artık renklerin masumiyetinin unutulduğunu vurgulayan Gökçe, amatör sporlar konusunda da şunları söyledi:
"Ülkemizde amatör spor zihniyeti yok. Amatör liglerde alt yapılar sıfır. Sağlıklı amatör liglerimiz de yok. Amatör sporcular, çölde kuruyan nehirler gibi yok olup gidiyor. Buna paralel şekilde de futbolcu üretemiyoruz. Yabancı ülkelere giden futbolcularımız da kısa süre içinde geri dönüyor. Türkiye`nin yeni bir sportif düzene ihtiyacı var."
Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Çakır, ülkemizin yıllardır spor politikasının bulunmadığına dikkati çekerken, şu değerlendirmede bulundu:
"Nüfusu 80 milyon olan Almanya`da 24 milyon lisanslı sporcu bulunurken, 76 milyonluk Türkiye`de yalnız 3 milyon lisanslı futbolcu var. Türkiye`de futbol çok kötü yönetiliyor. Bunun sonucunda da futbolumuz, dünya sıralamasında 54. sıraya düştü. Devletin spor politikası yok. Başta amatörler olmak üzere ülkemizde futbolcu yetişmesi için öncelikle tesis gerekir. `Kötü binada iyi insan yetişmez` diye bir söz vardır. Türk futbolu, birilerinin iddia ettikleri gibi `aslan, kaplan` değildir. Artık herkesin, `Siz, bize yalan söylüyorsunuz` tepkisini ortaya koyması gerekir."
Panelde düşüncelerini açıklayan Muhittin Kapçak, Özer Umdu ve Ertunç İşbay da, futbolda alt yapı ve tesisleşmenin önemine dikkati çektiler. İşbay, son dört yıldırBandırmaspor Kulübü`nün, tesisleşme ve alt yapıya büyük önem verdiğini belirtti.
Panelden sonra Bandırmaspor Kulübü`nün kurucu başkanı Hasan Sur ile Bandırma`da, yıllarca 17 Eylül Spor Kulübü`nün Başkanlığı ve Bandırmaspor Kulübü`nün yöneticiliğini yapan İlhami Özsöyke`ye, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Selim Panç tarafından plâket verildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —