Gazeteciliğin standartları Resmi Gazete´de
Gazetecilik Meslek Standartları Resmi Gazete´de yayımlandı.
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Eylül 2015 - Cumartesi 03:48
Güncelleme: 05 Eylül 2015 03:48
Gazeteciliğin standartları Resmi Gazete´de

Gazetecilik Meslek Standartları Resmi Gazete´de yayımlandı.
T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce basın sektöründe ulusal meslek standartlarının belirlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar sonuçlarını vermeye başladı.
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda, sektör temsilcileri ve basın meslek kuruluşlarının da dâhil edildiği çalışmalar sonucunda ortaya çıkartılan 10 alt meslekten; Muhabir, Uzman Muhabir, Foto Muhabiri (Seviye 5 - Seviye 6) alt meslek gruplarına ait standartlar Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu tarafından onaylanarak 20 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazete´de yayımlandı. Yayımlanan bu belge ile gazetecilik mesleğini icra edenlerde bulunması gereken nitelikler bir standarda kavuşturuldu.
İstihbarat Şefi (Seviye 6), Sayfa Editörü (Seviye 6), Editör (Seviye 5), Görsel Yönetmen (Seviye 6), Sayfa Sekreteri (Seviye 5), Düzeltmen/Müsahhih (Seviye 6) alt meslek gruplarına ait standartların belirlenmesi çalışmaları ise devam etmekte. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce yürütülen çalışmaların devamı kapsamında sektör temsilcileri ve çalışanları ile bir araya gelinecek ve düzenlenecek çalıştaylar sonucunda bu meslek gruplarına ait standartlar oluşturulacak.
(Haber Merkezi)

  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

2

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

3

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

4

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

5

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

6

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

7

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı