Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Geleceğin kentlerinde işbirliği ve dayanışma hedefleniyor

Geleceğin kentlerinde işbirliği ve dayanışma hedefleniyor

Balıkesir Kent Konseyi ev sahipliğinde “Geleceğin Kentlerinde İşbirliği ve Dayanışma” temasıyla düzenlenen 3. Kent Konseyleri Sempozyumu başladı.

Balıkesir Kent Konseyi ev sahipliğinde “Geleceğin Kentlerinde İşbirliği ve Dayanışma” temasıyla düzenlenen 3. Kent Konseyleri Sempozyumu başladı. 
Sempozyumda gerçekleştirilen Belediye Başkanları Özel Oturumu’nda; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir konuyla ilgili konuşmalarını yaptı. 
Katılımcılık ve gönüllülükten sürdürülebilir kalkınmaya, çevre ve iklim değişikliğinden göç olgusuna, kent kimliğinden kentler arasındaki dayanışmaya kadar tüm yönleriyle kent konseylerinin ele alındığı oturumların gerçekleştirildiği 3. Kent Konseyleri Sempozyumu’nda ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in konuşmacı olarak yer aldığı “Geleceğin Kentlerinde İşbirliği ve Dayanışma” temalı Belediye Başkanları Özel Oturumu gerçekleştirildi. 
25 akademik oturum, 100 sözlü bildiri sunumu, konferans, panel ve sosyal etkinlikleri içeren 350 kent konseyi başkanı ile 200’ye yakın akademisyenin yer aldığı sempozyumun ilk gününde açılış konuşmasını yapan Balıkesir Kent Konseyi Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Mürsel Sabancı, TKKB’nin kent konseyleri arasında işbirliği, dayanışma oluşturma gayreti içerisinde olan özgün bir kuruluş olduğunu söyledi. 
Artık sadece şehirlerin ve ülkelerin değil dünyanın işbirliği ve dayanışmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Sabancı, gönüllülüğün gücünden faydalanılması gerektiğini ifade etti. Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı, son zamanlarda kent konseylerinin daha konforlu ve daha rahat bir yönetim biçiminin geliştirilmesi için devrede olduğunu, bu noktada gönüllü katılımın da büyük bir imkân olduğunu kaydetti. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gönüllülükle yapılan işlerin katılımcılıkla birleştiğinde, fikirlerin masada uzlaşıya dönüştüğünde verimli sonuçların ortaya çıktığını ifade etti. 
AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, bu programın şehir ve medeniyet anlayışımıza ışık tutacağına inandığını belirtti. 
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin; kentlerin gelişimi, kent hakkı kavramı, çoğulculuk ve katılım gibi konuları içeren “Geçmişten Geleceğe Kentte Katılım Maceramız” temalı çerçeve sunuşunu gerçekleştirdi. 
Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin’in sunuşunun ardından ise Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel moderatörlüğünde; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in konuşmacı olarak yer aldığı “Geleceğin Kentlerinde İşbirliği ve Dayanışma” temalı Belediye Başkanları Özel Oturumu yapıldı. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı