Gelir Testi yaptırmayanlara 3 ay süre
Gelir testini yaptırmadığı için en yüksek gelir grubunda değerlendirilerek Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu çıkartıldığı için SGKya 4 milyar lira dolayında borçlanan 3 milyon kişiye gelir testi yaptırmaları için 3 aylık süre verilecek.
Bölge Haberleri
Yayın: 02 Haziran 2014 - Pazartesi 00:00
Güncelleme: 02 Haziran 2014 00:00
Gelir Testi yaptırmayanlara 3 ay süre
Gelir testini yaptırmadığı için en yüksek gelir grubunda değerlendirilerek Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu çıkartıldığı için SGK`ya 4 milyar lira dolayında borçlanan 3 milyon kişiye gelir testi yaptırmaları için 3 aylık süre verilecek.
Yapılacak test sonucunda aile içinde kişi başına geliri asgari ücretten az olanlara 35.46 lira; asgari ücret ile iki katı arasında olanlara 106.38 lira; asgari ücretin iki katından fazla olanlara da aylık 212.76 lira prim borcu çıkartılacak. Borç, yükümlü hale geldikleri tarihe kadar geriye doğru yeniden hesaplanacak. Bir yıl içerisinde ödeyenler gecikme faizi ve cezasından kurtulacaklar.
Bağ-Kur`luya fırsat
Daha önce sigortalılık süreleri geçersiz sayılarak iptal edilen Bağ-Kur`luların 22 Mart 1985`ten sonraki sürelere ait prim gecikme zammı ve gecikme cezalarının ödenmesi halinde, Bağ-Kur statüsündeki sigortalılıkları başlangıç tarihinden itibaren geçerli sayılacak.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 21.9 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 14 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 19.9 ° / 15.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Akın: “Muhtarlar, benim yol arkadaşlarımdır”

2

CHP Balıkesir'de Erden Köybaşı güven tazeledi

3

Erdek’te zeytin sezonu öncesi toplantı

4

Erdekspor farklı yenildi

5

Bandırma’da ilk teknoloji festivali

6

ERDEK’TE MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

7

Başkan Mirza’dan muhtarlara kahvaltı