Gelişigüzel yapılan duvar geçte olsa aslına uygun yapıldı
Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan zemin artı tek katlı 86 yıllık bir kamu binasının bundan 6 ay kadar önce bir otomobilin çarpması nedeniyle yıkılan bahçe duvarı nihayet aslına uygun onarıldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 29 Mayıs 2023 - Pazartesi 12:12
Güncelleme: 29 Mayıs 2023 12:12
Gelişigüzel yapılan duvar geçte olsa aslına uygun yapıldı

Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan zemin artı tek katlı 86 yıllık bir kamu binasının bundan 6 ay kadar önce bir otomobilin çarpması nedeniyle yıkılan bahçe duvarı nihayet aslına uygun onarıldı. 
T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Bandırma Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Tabipliği’nin bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’nda küçük ama şık ve zemin artı bir katlı 1937 tarihli tescilli yapının İstiklal Caddesi’ne bakan arka bahçe duvarının bir bölümü yaklaşık 6 ay önce bir aracın çarpması sonucu hasar görmüş, ardından gelişigüzel özen göstermeksizin duvar kısa sürede onarılmıştı. 
Yıkılan duvarın aslına uygun yapılmamasının ardından vatandaşlar, ‘Bu nasıl duvar? Böyle bir onarım uygulaması 86 yıllık binaya hiç yakışmıyor” sözleriyle tepki göstermeleri üzerine Gazeteci-Yazar Erdem Özcan yaptığı haberlerle yetkilileri göreve davet etti. 
Yerel basında çıkan haber sonrası yetkililer Gazeteci-Yazar Erdem Özcan’ın uyarısına duyarsız kalmayınca, duvar aslına uygun yapılarak sorun çözüldü. 
Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Gazeteci-Yazar Erdem Özcan, “Bazı görgü şahitlerine göre 1 yıl, bana göre 6-7 ay önce yıkıldığı gibi duran kamu dairesi bahçe duvarı arka caddede olduğu için belki içindekiler tarafından görülmemiş olabilir düşüncesinde yaptığım haber üzerine harekete geçen yetkililer duvarın kısa zamanda yapılmasını sağladılar. İlk etapta yapılması sağlanan duvar bu kez basit ve gelişi güzel yapıldığı için yeniden habere konu oldu. Yetkililer bu ikaza da duyarsız kalmayınca duvar orijinaline benzer yapılarak konu kapandı. Bir kamu binasının yapılması için yapılan habere duyarsız kalan bir sosyal medyada her şeyi kendisinin bildiğini sanan bir şahıstan hiç ummadığım bir tepki geldi. “Bizim başka işimiz yok muymuş, bir duvar tutturmuşuz gidiyormuşuz” gibilerden tenkit edildik. Ben de “Sen kendi işine bak, sana mı soracaktık” diye cevap verince çok acele sayfasını kapattı ki başkaları okumasın…Ben gazeteciydim ve bir kamu binasında gözler önünde savsaklanan görüntüye duyarsız kalamazdım. Fena mı oldu işte yıkık duvar 7 ay sonra da olsa yenilendi. Ama beni çok iyi tanıyan o arkadaş bunu maalesef idrak edemedi.” dedi. 
Haber Merkezi 

  • Perşembe 15 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 14.4 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.5 ° / 8.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Erdek’te yılın son meclis toplantısı gerçekleşti

2

Erdek’te taksi Ücretlerine zam

3

BASKİ'DEN SAYAÇ UYARISI

4

Akın: “Engelliler Günü bir güne sığdırılacak bir gün değil”

5

Evinizin Konforu ve Tasarrufu: Yoğuşmalı Kombi Teknolojisi

6

Yolda Geçen Zamanı ve Paranızı Size Geri Kazandıran Akıllı Çözüm: TaşıtYakıt

7

Mutfaklarınızı Dönüştüren Akıllı Çözüm: Çok Amaçlı Mutfak Dolabı