Genç oyuncular tiyatro emektarını unutmadı
2012 yılında sol bacağı kesilen ve bugün tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Bandırma´nın 88 yaşındaki tiyatro oyuncusu Ferit Öter´e, genç tiyatroculardan destek geldi.
Bölge Haberleri
Yayın: 23 Ocak 2018 - Salı 18:37
Güncelleme: 23 Ocak 2018 18:37
Genç oyuncular tiyatro emektarını unutmadı

2012 yılında sol bacağı kesilen ve bugün tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Bandırma´nın 88 yaşındaki tiyatro oyuncusu Ferit Öter´e, genç tiyatroculardan destek geldi.
Öter´i evinde ziyaret eden ?Emek Tiyatrosu? oyuncuları, emektar tiyatrocuya rol teklifinde bulundu. Sağlık sorunları bulunan Öter ise hâlâ içinde tiyatro aşkının devam ettiğini belirterek, tekliften mutluluk duyduğunu söyledi. Öter, kısa bir rol alabileceğini belirtti.
1950´li yıllarda, Halil Kasal ve kendisinin yönetimindeki tiyatro topluluğunda, Bandırma´da birçok ölümsüz oyuna imza attıklarını vurgulayan Öter, "O yıllarda en önemli sorunumuz, oyunlarımızın sahnelenmesi için salon bulamamamızdı. Bu arada, oyunlarımızda rol almak için bayan oyuncu da bulmakta güçlük çekmemiz nedeniyle ya eserlerdeki kadın oyuncuyu tekstimizden çıkarır, ya da yerine erkek oyuncu monte ederdik. Dekorları ve makyajlarımızı kendimiz yapardık" diye konuştu.
Hazırladıkları oyunları Karacabey, Mustafa Kemalpaşa, Susurluk gibi ilçelerde sahneye koyduktan sonra Bandırma´da sahnelediklerini belirten Öter, şunları söyledi:
"O yıllarda Bandırmalılar, tiyatroya büyük ilgi gösterirlerdi. Oyunlarımız için ücret almazdık. Oyunları izlemek isteyenler için davetiyeler dağıtılırdı. Çoğu klâsik olmak üzere çok sayıda oyun sergiledik. Bu oyunlarda birçok Bandırmalı oyuncu rol aldı. Ben, o yıllarda Bandırma İcra Dairesi´nde çalışıyordum. 32 yaşından itibaren yaklaşık 15 yıl süreyle birçok oyunda rol aldım. İlk oyunum küçük bir rol aldığım ´Beyaz Baykuş´tu."
GENÇ TİYATROCULAR, ÖTER´İN YANINDA
Bandırma´da, Batuhan Turhan´ın yönetiminde başarılı oyunlar sahneleyen "Emek Tiyatrosu", Ferit Öter´i ziyaret ederek, önerilerini aldılar. Öter, "Bizden sonra Bandırma´daki tiyatronun gençleştiğini görmekten büyük mutluluk duydum. Futbol, basketbol son yıllarda gençler arasında çok ilgi görüyor. Ancak gençlere önerim mutlaka tiyatroyla uğraşmalarıdır. Siz genç tiyatrocu kardeşlerime de önerim, ´tiyatroya sarılın´ olacaktır. Sizlere başarılar diliyorum" dedi.
Haber : Önder Balıkçı

  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım