Tarih: 15.03.2022 17:14

Genel İş Sendikası açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

Genel İş Sendikası Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, Sendika İşyeri Temsilciliği, 14 Mart Tıp Bayramı ve talepleri konusunda basın açıklaması yaptı.
Genel Sağlık İş Sendikası Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, Sendika İşyeri Temsilcisi Dr. Murat Ergöz, şu açıklamayı yaptı:
“14.Mart.1827 tarihi Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin kuruluş tarihidir. Onu bayram yapan ise İngiliz İşgali altındaki İstanbul’da bir grup Tıbbiyeli’nin, Tıp Fakültesi binasının direklerine işgale karşı Türk Bayrağı açarak halka bir umut olmalarıdır. Gerek Sivas Kongresi’nde, gerekse Mustafa Kemal Atatürk’ü Samsun’a taşıyan Bandırma Vapuru’nda tıbbiyeliler hep ön saflarda olmuşlardır. Ülkemizin kurtuluş ve kuruluşunda yer alarak böylesi onurlu geçmişi ve geleneği olan hekimlik mesleğinin mensubu olmaktan Tıbbiyeliler olarak gurur duyuyoruz. Bundan sonra da duymaya ve halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Hekimler, uzun yıllar emek verilerek yetişmiş insan gücümüzdür. Uzun yıllar boyunca tecrübe edinmeyi gerektiren bir meslek dalıdır. Hekimlik, bütün dünyada geçerliliği olan, itibarlı ve tarihi bir meslektir.
Özlük haklarımız ile ilgili önemli taleplerimiz vardır. Bunları değerli kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Ancak, özlük haklarımız ile sadece maddi haklarımızı kastetmiyoruz.
Sendikamızın yaptığı bir araştırmada sağlık personelinin, hak etmediği bir şekilde alt ve alt-orta gelir düzeyinde ortalama bir gelire sahip olduğu tespit edilmiştir.Sağlık çalışanlarının yüzde 20 ye yakını tükenmişlik,yorgunluk ve gelecek kaygısı sebebi ile istifayı düşünmektedir. Bir yandan kışkırtılmış gereksiz sağlık hizmeti talebi, diğer yandan sağlıkta, hem fiziksel hem de psikolojik şiddete maruz kalmak,
sağlık çalışanlarındaki moral ve motivasyonu düşürmektedir. Sabim,cimer gibi yönetişim amaçlı kurulmuş olan uygulamaların, hiçbir sorumluluk altına girmeden kötüye kullanımı da psikolojik şiddet içerisinde önemli bir yer tutmaktadır.
Taleplerimiz şunlardır
1- Bütün sağlık çalışanlarına, emekliliğe de yansıyacak, meslek onuruna yaraşır bir gelir seviyesi istiyoruz. Asgari ücret düzeyinde ücret almakta olan aile sağlığı çalışanları vardır.
2- Türk Ceza Kanununa, sağlıkta şiddet ve mobbingi içeren caydırıcı maddelerin eklenmesini istiyoruz
3- Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanlarının özlük haklarının, bir gecede değiştirilebilen yönetmeliklerle değil, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası gereği olarak yasa ile düzenlenmesini istiyoruz.
4- Kamuoyunda aile hekimliği ceza yönetmeliği olarak bilinen baskı ve mobbing yönetmeliğinin derhal geri çekilmesini istiyoruz
5- Sabim ve Cimer uygulamalarının sağlık çalışanları üzerinde baskı uygulama, kötüye kullanımı ve hukuksuz kullanımına son verilmesi ve kötüye kullanımı ile hukuksal dayanaktan yoksun kullanımının sağlıkta şiddet çerçevesinde cezalandırılmasını istiyoruz.
6- Defin nöbeti ve adli nöbetler de dahil olmak üzere bütün nöbet ücretlerinin normal mesai ücretinin iki katı olacak şekilde yükseltilmesini istiyoruz,
7- Anayasal hakkımız olan, ücret kesintisi yapılmadan kullanabileceğimiz, ücretli izin hakkımızı istiyoruz,
8- Sağlık hizmet talebinin bilimsel gerçeklere aykırı bir şekilde kışkırtılmasına, sağlık personelinin popülizm uğruna ezdirilmesine ve ülkemizin kaynaklarının boş yere israf edilmesine bir son verilmesini istiyoruz.
Unutulmamalıdır ki, bizler sadece sahada görev yapan sağlık çalışanları için değil, aynı zamanda idare içerisinde çalışmakta olan sağlık çalışanlarının da haklarını savunuyoruz. Haklı taleplerimizi değerli kamuoyu ile paylaşıyor, desteğini talep ediyor, halkımıza nitelikli ve ulaşılabilir bir sağlık hizmeti vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Saygılarımızla...”
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —