TÜRKİYE ? AB İş Dünyası Diyaloğu (TEBD) Projesi kapsamında, Bandırma ve çevresi gıda üreticileri, AB standartlarına adaptasyon konulu çalıştayda bir araya geldi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Eurochambers ortaklığında yürütülen Türkiye ? AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi (TEBD) kapsamında, Bandırma Ticaret Odası´nın desteği ile ?Gıda Üreticilerinin AB Standartlarına Adaptasyonu? konulu çalıştay gerçekleştirildi.
Hotel Eken Prestige´de düzenlenen çalıştayda, Bandırma Ticaret Odası Meclis Başkanı Bahadır Çenberci, AB Kıdemli Proje Görevlisi Belgin Kılıç, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Nurcan Değirmencioğlu, AB İlişkileri Kıdemli Uzmanı Luc Van Looveren, TOBB AB Bilgi Merkezi Ağ Koordinatörü Selvet Mergen ve gıda sektörünün önde gelen firmalarının temsilcileri katıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan BTO Meclis Başkanı Bahadır Çenberci, KOBİ´lerin değişen piyasa koşullarına hızlı uyum sağlama yetenekleri, bölgeler arasında dengeli büyüme ve yeni iş alanlarının açılması gibi katkıları sebebiyle ülkelerin sosyal ve ekonomik kalkınmasının itici gücü olduğunu belirterek, şunları söyledi: ?Bandırma ve çevresi birçok küçük ve orta büyüklükteki gıda işletmesine ev sahipliği yapmakta olup, bölgesel kalkınma gıda üreticilerinin AB standartlarına adapte olması ve bu mertebeye ulaşmasına bağlıdır. Katılımcılarımız adına verimli bir etkinlik olmasını ümit ediyoruz.?
AB Kıdemli Proje Görevlisi Belgin Kılıç, yaptığı konuşmada, "Türkiye-Avrupa Birliği İş Dünyası Diyaloğu (TEBD) projesi ile Türk ve AB özel sektörü arasındaki karşılıklı anlayış ve işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Temmuz 2018´de başlatılan ve 2020 yılının sonuna kadar devam edecek proje kapsamında Oda/Borsalar arasında diyalogların, ortaklıkların, kapasite geliştirme ve çeşitli işbirliği faaliyetleri devam edecek." dedi.
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nurcan Değirmencioğlu ?AB ve Türkiye´de Gıda Güvenliği Anlayışı? konulu sunumu yaptıktan sonra, AB Kıdemli Uzmanı Luc Van Looveren sunumunun ilk yarısında tarımsal gıda ürünlerinin AB pazarına giriş yolunda yapılması gerekenlerden bahsederken, ikinci yarısında Bandırma ve çevresinde üretilen gıda ürünlerini ele alarak örnekleme yoluyla sunumunu tamamladı.
Katılımcıların sunumlarda işlenen konular hakkındaki sorularının cevaplandırılmasının ardından çalıştay sona erdi.
Haber Merkezi