Tarih: 30.04.2011 00:00

GMK Ajansı Zeytinli ada Projesini onayladı

Facebook Twitter Linked-in

Erdek Zeytinliada Projesi`ni inceleyen Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) projeyi olumlu bulup mali destek vereceğini açıkladı.
Kısa adı GMKA olarak bilinen Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Erdek Zeytinliada Projesini inceledikten sonra onay verip ödenek çıkaracağını duyurdu.
Zeytinliada Projesinin GMKA tarafından onaylandığının bildirilmesi üzerine konu hakkında açıklama yapan Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Zeytinliada`nın Arkeopark`a dönüştürülmesi ile ilgili Erdek Turizm Vakfı tarafından hazırlanan projenin Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından onaylandığını söyledi. Projenin yatırım maliyetinin 250 bin TL olduğunu belirten Kaymakam Kaygısız, bu kaynağın Mayıs ayında GMKA ile birlikte imzalanacak protokolle Erdek Turizm Vakfına aktarılacağını söyledi.
Vakfın ilk etapta bu kaynakla yerli ve yabancı turistlerin Zeytinliada`ya ulaşmalarını sağlamak için 4 kişi kapasiteli 2 tekne alacağının kararlaştırıldığını anlatan Kaygısız, Haziran ayından itibaren ilçeye gelen yerli ve yabancı tatilcilerin bu teknelerle Zeytinliada`ya taşınıp, ada içinde gün ışığına çıkmış tarihi mekanların ziyaret edilebileceğini vurguladı.
GMKA`ca tahsis edilen bu kaynakla ayrıca adanın dış zeminlerinde katır tırnağı bitkisi ekimi yanında çimlendirmeyle yeşil alanların oluşturulacağının altını çizen Kaygısız, "Daha sonra en üstte bir seyir alanı, gezi ve yürüyüş yolları yapılacak. Ziyaretçiler için de çay içme ve dinlenme amaçlı prefabrik işyerleri monte edilecek. Erdek`te tarih turizminin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığımız bu projeyi önemsiyoruz." dedi.
Zeytinliada`daki kazıların 4 yıldan beri kesintisiz devam ettiğini hatırlatan Kaygısız, bu güne kadar yapılan kazılarda 6. yüzyıla ait Meryem Ana Kilisesi, çocuklar için vaftiz havuzu ve çok sayıda tarihi yapının gün yüzüne çıkartıldığını sözlerine ekledi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —