Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Gömeç´te Sualtı Mermer Heykel Galerisi kuruluyor

Gömeç´te Sualtı Mermer Heykel Galerisi kuruluyor

Gömeç ilçesinde, Burhaniye Ticaret Odası Başkanlığı´nın başlattığı Burhaniye ve Gömeç´te dalış turizmini geliştirme çalışmaları kapsamında 1. Uluslararası Kuzey Ege Gömeç Heykel Sempozyumu başladı.

Gömeç ilçesinde, Burhaniye Ticaret Odası Başkanlığı´nın başlattığı Burhaniye ve Gömeç´te dalış turizmini geliştirme çalışmaları kapsamında 1. Uluslararası Kuzey Ege Gömeç Heykel Sempozyumu başladı. 

İlçenin Kızko sahilinde başlatılan 1 ay sürecek sempozyumla, 2´si yabancı 10 heykeltıraş Marmara mermerinden heykel yapımına başlandı. 

Burhaniye Ticaret Odası Başkanlığı´nın başlattığı projeye, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Marmara Adalar Belediyesi, Gömeç Belediyesi, Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı da destek verdi. 

İlgili paydaşlarla Burhaniye ve Gömeç Dalış Turizmini Geliştirme İşbirliği imzalanırken, Gömeç´te başlayan heykel çalışmalarının bir ayda tamamlanacağı ve sonrasında da heykellerin belirlenen alanlara bırakılacağı kaydedildi. 

Getirilen Marmara mermerlerinde ilk oyma çalışması, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam tarafından başlatıldı. 

Başkan Yücel Yılmaz, Balıkesir´de turizmi çeşitlendirmek için çalıştıklarını anlatırken, projede emeği geçenleri kutladı. 

Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam da, heykel sempozyumuna ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu anlatırken, yöreye daha çok turist beklediklerini söyledi. 

Projeyi hayata geçirmekten mutlu olduklarını anlatan Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel, "Paydaşlarımızla birlikte alternatif turizmi geliştirmek için yola çıktık. Bölgemize atılmak üzere yapay resifler hazırladık. Gömeç´te de denize atılacak heykellerin yapımına başlandı. Hazırlanacak heykelleri önümüzdeki günlerde denizle buluşturacağız. Burhaniye ve Gömeç´te alternatif turizmi geliştirmek için çalışmalarımız devam edecek." dedi. 

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesinden Prof.Dr. Mustafa Sarı ?Gömeç´te şu anda Sualtı Heykel Galerisi yapılıyor. Balıkesir´in değerlerini suyun altına indiriyoruz. Dünyanın değişik yerlerinden insanlar buraya gelip dalacaklar. Resim ve görüntü çekecekler? dedi. 

Heykeltıraş Özlem Şengönül ise, "Doğal Marmara mermerinden Ege denizaltı müzesini başlatılıyoruz. 10 sanatçımız var, bunlardan 2´si yabancı. 8´i Türk. Toplam 10 eser bırakacağız Gömeç´imize. Umarım keyifli bir ay geçireceğiz.? diye konuştu. 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı