Gömeç´ten 34 kişi gitmiş, 21´i dönmemiş!
Belediyeler aracılığıyla insan kaçakçılığı yapıldığının ortaya çıkması ve İçişleri Bakanlığı tarafından 6 belediyeye soruşturma açılması güncelliğini koruyor
Bölge Haberleri
Yayın: 22 Nisan 2021 - Perşembe 23:05
Güncelleme: 22 Nisan 2021 23:05
Gömeç´ten 34 kişi gitmiş, 21´i dönmemiş!

Belediyeler aracılığıyla insan kaçakçılığı yapıldığının ortaya çıkması ve İçişleri Bakanlığı tarafından 6 belediyeye soruşturma açılması güncelliğini koruyor. Bu belediyeler arasında yer alan Gömeç´in CHP´li belediye başkanı İrem Himam´ın konuyla ilgili açıklamaları SÖZCÜ gazetesinin köşe yazarı İsmail Saymaz´ın sütununa taşındı. Saymaz, köşe yazısında, Himam´ın açıklamalarına yer verdi.
Saymaz, Himam´ın, Gömeç Belediyesi´nin, geçmişte servis aracı kiraladığı Ayvalık´taki bir seyahat acentesinin önerisi üzerine 30 Ocak-2 Şubat 2021´de, Kuzey Makedonya´nın Ohri kentinde yapılan ?Uluslararası Kış Festivali Kültür Organizasyonu?na 34 kişi gönderdiğini, bunlardan 21´inin geri gelmediğini belirttiğine işaret etti.
Himam, tanıdıkları acenteci ve folklor öğretmeninin isteği üzerine bu konuda onay verdiğini belirterek, SÖZCÜ yazarı İsmail Saymaz´a şu açıklamalarda bulundu:
?Festivale katılacaklarını söylediler. ?Gri pasaport çıkarırsak, vize almak daha kolay olur´ dediler. İkna oldum. Hepsinin folklorcu olup olmadıkları aklıma gelmedi. Bana gelenler folklorcuydu. Suç, seyahat acentesinde. Sanırım, folklorcular bu işin ortakları. Kuzey Makedonya´da kalanlar da büyük ihtimalle folklorcu değil. Korona önlemleri nedeniyle iki araba gitmişler. Bir araba döndü, diğeri dönmedi. Şoför bile?Tek kelimeyle bizi yediler.?
Haber Merkezi

  • Çarşamba 31.8 ° / 14 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 12 ° Güneşli
1

“Baba Ocağı” belgeselinden gala

2

DURSUN MİRZA SAHADA: BANDIRMA'NIN YOLLARI BAŞTAN YAZILIYOR!

3

Bandırma'da 27 bin öğrenci, 2565 öğretmen var

4

Kaymakam Engin Aksakal: "Bandırma'nın kültür düzeyi çok yüksek"

5

Akın “Zaman kaybetmeden kent konseylerinizi kurun”

6

Marmarabirlik ile Vakıfbank arasında ürün bedeli ödeme protokolü imzalandı

7

Banvit Önünde Trafik Kazası: 1 Ağır Yaralı