Gönen, Balıkesirde marka kent olma yolunda
Gönenin tamamının aynı değerde olması, belediyenin imar planı ve çevre düzenlemesine bağlı
Bölge Haberleri
Yayın: 04 Ekim 2012 - Perşembe 00:00
Güncelleme: 04 Ekim 2012 00:00
Gönen, Balıkesirde marka kent olma yolunda
Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "bir yeri değerli kılan yerel yönetimin götürmüş olduğu hizmetlerdir. Göreve ilk geldiğim zaman, Gönen`in her noktasını aynı değerde yapma sözü vermiştik. Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum" derken, tabakhanelerin taşınmasıyla birlikte Gönen`in havasının da daha değişeceğinin mesajını verdi.
Özellikle son bir yılda Gönen`de arsa ve konutların iki üç kat değerlenmesi, gayrimenkule yatırım yapacak vatandaşlar için Gönen cazibe merkezi olması emlak piyasasını hareketlendirirken, emlak çılar "belediyenin imar planı uygulaması ve çevre düzenlemesiyle" talep patlaması yaşandığına dikkat çekiyor.
Emlağın değer kazanmasında, yerel yönetimin etkili olduğu görüşü hakim olurken, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ise, göreve ilk seçildiği zaman, kentin her noktasını değerlendirme sözü verdiklerini hatırlatarak, "yerleşim merkezlerini değerli kılan, yerel yönetimlerin götürmüş olduğu hizmetlerdir. Gönen`de, 11 mahalle var. Şu anda 11 mahallemizin de değeri aynı" dedi.
Karşıyaka Mahallesiyle başlayan kentsel dönüşüm projesinin Reşadiye, Plevne ve Tırnova Mahallesiyle sürdüğüne işaret eden Başkan Yakar, "hizmette,  ayrımcılık yapılmadı. Gönen, turizm kenti. Bizim, öncelikli amacımız, termal turizmde Gönen`i Türkiye`nin sayılı merkezlerinden bir tanesi yapmak. Kaplıca işletmelerimizi rehabilite edip, rekabet edebilecek koşullara taşırken, Gönen`in de kimlik değiştirmesi, kentin her noktasının aynı seviyede olması gerekir.
Eşit hizmet, eksik hizmet götürülen mahalle ve sokaklara ağırlık vermeyi öncelik yaptık. Başardığımıza da inanıyorum" dedi.
Tabakhanelerin taşınmasıyla birlikte Karşıyaka Mahallesinin ve Gönen`in havasının büyük ölçüde değişeceğinin de mesajını veren Başkan Yakar, "mahallelerimizin nazım imar planları tamamlanıyor. İmar düzenlemeleri bittiği zaman, Gönen`in, Balıkesir`in en gözde ilçesi olacağı konusunda iddialıyız" dedi.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
1

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

2

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

3

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

4

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

5

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

6

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

7

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi