Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Gönen Organize Sanayi Bölgesi geliyor

Gönen Organize Sanayi Bölgesi geliyor

Bandırma Ticaret Borsası’nda, Gönen’de kurulmayı planlanan tarıma dayalı Organize Sanayi Bölgesi konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bandırma Ticaret Borsası’nda, Gönen’de kurulmayı planlanan tarıma dayalı Organize Sanayi Bölgesi konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli olup, Gönen Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurucu bölge müdürü Mehmet Çelik, Bandırma Ticaret Borsası üyelerine bilgi verdi.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, “Çok değerli ve önemli bir proje. Bu konuda üyelerimizi bilgilendirmek istedik. Bu organize sanayi bölgesine üreticilerimizden ne kadar çok katılım olursa o kadar güçlü olacağımıza inanıyorum” dedi.

Ardından söz verilen Gönen Tarım Organize Sanayi bölgesi kurucu müdürü Mehmet Çelik, söz konusu bölgenin, Balıkesir’e yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta, Gönen Organize Deri Sanayi Bölgesi’nin üstünde, 8 milyon metre karelik bir alanda kurulmasının planlandığını, daha sonra bu alanın 18 milyon metre kareye çıkabileceğini belirtti.

Çelik, jeotermal enerjiden de yararlanılarak bölgede 11 ay tarımsal üretim yapılabileceğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Bölgede sera ve sanayi parselleri bulunacak. Yaklaşık 10 milyar liralık bir yatırım olacak. 10 binin üzerinde istihdam yaratacak. Bölgede yatırım yapmak isteyenler için ön talep toplamaya başladık. Ön talepler için son başvuru tarihi 31 Ocak olarak belirlendi. Şu ana kadar 46 bin dekarlık bir başvuru aldık. Ön taleplerin sonuçlanmasından sonra müteşebbis heyet toplanacak. Bu heyet çeşitli kıstaslarla gerekli elemeleri yapacak ve yatırımcıları belirleyecek. Yatırımcıların belirlenip yer teslimi yapılmasının ardından kendilerine tesislerini kurmaları için 24 ay süre verilecek. Bölgede jeotermal enerjinin yanı sıra rüzgâr enerji santralleri ve güneş enerji santralleri de kurulacak. Kurulacak bu bölgede tarımsal faaliyet yapılmasının avantajları hakkında da şunları söylemek gerekir. Tarımsal üretimde en büyük sıkıntı, geleceği planlayamamaktadır. Dünya artık tarımsal üretimde yeni bir Hollanda arıyor. Aranan bu bölge neden burası olmasın? Bu bölge neden dünya ve ülke pazarına hükmetmesin?”

Çelik, ardından katılanların sorularını da yanıtladı.

Mehmet Çelik, Gönen Tarım Organize Sanayi Bölgesi için ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin, (0533) 064 29 81 numaralı telefona başvurabileceklerini sözlerine ekledi.

Bölge tarımının zengin potansiyelinin hak ettiği ölçüde değerlendirilmesi ve sera başta olmak üzere sera başta olmak üzere tarım ürünlerindeki katma değerin

artırılması amacıyla Gönen’de kurulması planlanan “Tarım İhtisas(Sera) Organize Sanayi Bölgesi”nin tarım danışmanlığını ise Fuat Ünal yürütüyor.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Gönen Organize Sanayi Bölgesi geliyor
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı