Görevinden uzaklaştırılan Sarı´nın başkanlığı düştü
Meclis 30 Haziran Çarşamba günü yeni başkanını seçecek
Erdek Haber
Yayın: 24 Haziran 2021 - Perşembe 19:39
Güncelleme: 24 Haziran 2021 19:39
Görevinden uzaklaştırılan Sarı´nın başkanlığı düştü

Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Hüseyin Sarı´nın başkanlığının düştüğü öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi, mülkiyeti belediyeye ait olan ve üzerinde benzinlik bulunan gayrimenkul için ?akaryakıt istasyonu yapılması ve intifa hakkı ihalesi? ile ?akaryakıt istasyonu kiralama ihalesi?nde serbest rekabet ortamını kasıtlı olarak engellediği gerekçesiyle  Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya 1 yıl 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar vermiş ve bu karar Yargıtay 5. Ceza Dairesinin 20 Mayıs 2020 tarihli kararıyla onanmıştı. Yargıtay 5.Ceza Dairesi´nin kararının ardından, İçişleri Bakanlığı,  Anayasa´nın 127´nci maddesinin 4´üncü fıkrası ile Belediye Kanunu´nun 47´nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak Erek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´yı görevinden uzaklaştırmıştı. Ancak edinilen bilgiye göre Hüseyin Sarı´nın başkanlığının tamamen düştüğü ve kararın tebliğ edildiği öğrenildi.

24 Haziran Cuma günü Belediye Meclis üyelerine tebliğ gönderilerek, 30 Haziran Çarşamba günü  Erdek Kapalı Spor Salonunda meclis yeni başkanını seçecek.

Cumhur İttifakının adayı Mehmet Ali Yağcı olması beklenirken, CHP´li Burhan Karışık da, Belediye Başkanlığına aday olacağını daha önce açıklamıştı.

Haber Merkezi

 

  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Salı 20.3 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

2

Teknik Direktör Gürsel: “3 puan aldık, mutluyum”

3

Bandırmaspor: 2-Ümraniyespor: 1

4

Ahmet Akın, can dostları Pati Park ile buluşturdu

5

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü

6

Dilruba'yı 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

7

Erdek’teki trafonun yerini kim değiştirdi?