Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Görmeden diken terzi

Görmeden diken terzi

Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde terzilik kursuna katılan görme engelli dernek başkanı, görenleri hayretler içinde bırakıyor.

Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde terzilik kursuna katılan görme engelli dernek başkanı, görenleri hayretler içinde bırakıyor. 
Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği tarafından açılan terzilik kursunda dernek üyelerine pantolon paçası, fermuar, düğme dikimi gibi konularda eğitim veriliyor. Ortopedik, zihin, işitme ve görme engellileri kapsayan eğitimler sayesinde engellilerin en azından evlerinde kendi elbiselerini söküklerini dikebilmeleri hedefleniyor. 
Engelli üyelere meslek kazandırmayı hedefleyen kurslardan, derneğin görme engelli başkanı Namık Tuncel de yararlanıyor. Tuncel`in usta terzileri aratmayan el becerisi görenleri hayrete düşürüyor. 
Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından kendisine verilen özürlü kimlik kartına ve mevcut raporlara göre % 100 görme engelli olan evli, 2 çocuk babası Namık Tuncel, Almanya`da emekli olduğunu, 2 yıl kadar önce de ASTED`in başkanlığını üstlendiğini anlattı. Şimdiye kadar engellilere yönelik su terapileri, tamamı engellilerden oluşan otel işletmesi, engellilerden oluşan müzik korosu gibi sıra dışı çalışmalara imza atan Tuncel, "Biz engellilerin önünü açabilmenin gayretindeyiz. Buradaki küçük terzi atölyemizde gönüllü eğitmenimiz Fadime Töret bize günlük hayatta da faydalı olabilecek terziliği öğretmeye çalışıyor. Kursiyer engellilerimiz son derece istekli. Bu kursiyerlerden biri de benim. Ben de bir görme engelli fert olarak güncel hayattaki ihtiyaçlarım için terziliği öğrenmeye çabalıyorum. Bu kursların sonunda dernek atölyemizde kendi yapacağımız ürünleri belde esnafımızın da destekleriyle satarak geliri derneğimizin sosyal çalışmaları için harcamayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra engelli üyelerimize de yaptıkları ürünlerin karşılığında üç beş kuruş cep harçlığı kazandırabilmenin peşindeyiz" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı