GSS Borçlularına 2 Nisan uyarısı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, GSS borcu olanlara ?2 Nisan´ uyarısı yaptı.
Bölge Haberleri
Yayın: 27 Mart 2018 - Salı 19:16
Güncelleme: 27 Mart 2018 19:16
GSS Borçlularına 2 Nisan uyarısı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, GSS borcu olanlara ?2 Nisan´ uyarısı yaptı.
1 Nisan 2017 öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar dikkat! 2 Nisan´a kadar teste başvurup geliri brüt asgari ücretin 3´te 1´inden az çıkanların borcu silinecek. Üstünde çıkanların da borcu düşecek.
Sarıeroğlu, "Gelir testine girenlerin Genel Sağlık Sigortası borcu siliniyor. Bunun için verilen süre 2 Nisan´da doluyor" dedi.
GSS kapsamındaki vatandaşların, 1 Nisan 2017´den önce ödenmemiş prim borçları için çıkarılan yasayla önemli bir kolaylık sağlandı. Bu borçlar başvuru şartı aranmaksızın yapılandırıldı.
1 Nisan 2017 öncesine ait gecikme zammı ve cezası silindi, borçlar da aylık 53,33 lira üzerinden yeniden hesaplandı. Bu borçların ödenmesi için verilen süre 30 Nisan´da doluyor. Ayrıca yasayla, gelir testine hiç başvurmamış vatandaşlara, 2 Nisan´a kadar gelir testine müracaat etme imkanı getirildi. Test sonucunda geliri brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğu tespit edilenlerin GSS borçları silinecek.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Borçlularına Nisan uyarısı
  • Perşembe 25.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cuma 22.6 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

2

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

3

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

4

Ekinlik’te su sıkıntısı

5

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı

6

AK Parti’den Erdek’te yoğun ziyaret turu

7

BANDIRMA’YA 4 YENİ PARK MÜJDESİ