Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

Gümüşçay ile kardeş şehir protokolü imzalandı

Gümüşçay ile kardeş şehir protokolü imzalandı

Erdek ve Gümüşçay belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Gümüşçay Belediye Başkanı Hasan Kırım ve beraberindeki heyeti misafir etti. Yapılan ziyaret sırasında Erdek Belediyesi ve Gümüşçay Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü de imzalandı.

Farklı kentler ile kardeşlik ilişkileri kurarak sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan Erdek Belediyesi ve Çanakkale Biga Gümüşçay Belediyesi arasında imzalanan protokole göre; iki ilçe arasındaki dostluk bağlarının geliştirilmesi, ekonomik, sosyal, kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi adına çalışmaların ve projelerin yürütülmesi planlanıyor.

Gümüşçay Belediye Başkanını Erdek'te ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Karışık " Erdek Belediyesi ve Çanakkale Biga Gümüşçay Belediyesi’nin kardeş belediye olması konusunda, değerli başkanımızla yaptığımız görüşmeleri tamamladık ve karşılıklı imzaladığımız Kardeş Şehir Protokolü ile belediyelerimiz arasında sosyal projeler ve bir çok alanda dayanışma yapılması yönünde karar aldık.

İlçelerimiz için verimli işbirliklerinin gerçekleşeceği ve iki belediyemizin de meclisine taşıyacağı bu birlikteliğin hayırlı olmasını diliyorum.

Bölgemizde dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber: Tuncay Ertan



  • Salı 19.7 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.5 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Perşembe 19.9 ° / 9.5 ° Güneşli