Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Güney Marmara’da bir ilk

Güney Marmara’da bir ilk

Bandırma’da “Sağlık Hukuku Sempozyumu” düzenlendi

Güney Marmara Bölgesi’nin ilk “Sağlık Hukuk Sempozyumu” Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde(BANÜ)gerçekleşti.

Sempozyuma, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Daşdan, Bandırma Belediye Başkan Vekili Adil Levent Coşkun, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Celalettin Yanık, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, öğretim üyeleri, diğer konuklar ve öğrenciler katıldılar.

Sempozyumdan önce üniversiteyi tanıtan görsel bir sunum izletildi.

Ardından açılış konuşmalarına geçildi.

İlk konuşmayı, sempozyum eş başkanı ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aykut Başer yaptı. Başer, “Son gelişmeler, sağlıkçıların hukuka, hukukçuların da hukuk içinde sağlık hukuk alanına daha fazla ilgi duymalarına yol açmaktadır. Böylece giderek gelişen bir konu başlığı olan sağlık hukuku açısından gerek hukuk alanında hâkim, savcı, avukat ve akademisyenlerin gerekse sağlık alanında, bu durumun öznesi olabilecek hekimlerin ve sağlık çalışanlarının, sağlık hukuku alanındaki bilgi ve deneyimlerine katkı sağlamak, farkındalık oluşturmak amacıyla Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak, alanında yetkin ve deneyimli hocalarımızın da katkılarıyla bu sempozyumu düzenliyoruz” dedi.

Tıp Fakültesi tarafından düzenlenip, sempozyum başkanlıklarını Doç. Dr. Aykut Başer ve Adalet Meslek Yüksek Okulu Dr. Öğretim Üyesi Çağlar Burak Burtan’ın yaptığı sempozyumun ikinci açılış konuşmasını Bandırma Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nureddin Cengiz yaptı. Cengiz, bu sempozyumun, alanında Güney Marmara’da bir ilk olduğuna dikkati çekerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye’deki tıp fakültelerinde 50 ana bilim ve onlarca bilim dalı var. Düzenlediğimiz bu sağlık sempozyumu, tüm kliniklerde görev yapan insanları ilgilendirdiği gibi adli ve hukuki boyutuyla da birçok insanı kapsamakta, Güney Marmara Bölgesi’nde, alanında ilk olma özelliğini taşımaktadır. Tıp fakültelerinin asli görevlerinin ilki, vatandaşlara nitelikli sağlık hizmeti sunmaktır. Diğeri, eğitim hizmeti vermektir. Bu eğitim hizmetlerini mezuniyet öncesi lisans eğitimi şeklinde veriyoruz. Bu kapsamda Tıp Fakültemiz, İstanbul Üniversitesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde, Çapa Tıp Fakültesi’nde öğrencilere lisans eğitimi veriyor. Bu eğitimlerin ikinci aşaması ise uzmanlık eğitimidir. Tıp fakülteleri, bunların dışında bilgi üretimi, araştırma-geliştirme faaliyetleri yapmak ve bilgileri kamuoyuyla paylaşmalıdır. Bu sempozyumu hem

adli hem hukuki alanda ilgililere bilgi aktarımı sağlayacağına inanıyorum. Bu sempozyum ile ilgili olarak özet bilgilerin yanı sıra bir de kitap yayınlayacağız.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Yanık da konuşmasında, üniversitelerinin Tıp Fakültesi’nin ciddi atılımlar içinde bulunduğuna vurgu yaparak başladığı konuşmasında, “Sağlık ve hukuk açısından rasyonel bilgilerin aktarılacağı bu sempozyumun yararlı geçeceğine inanıyorum” dedi.

Ardından bir günlük sempozyumun oturumlarına geçildi.

Oturumlarda, “Sağlık hukukunda tazminat, sorumluluk ve kişisel veriler”, “Sağlık hukuku uygulamalarında rûcu kavramı ve hekimlerin, hastane yöneticilerinin cezai hukuki sorumluluğu” ve “Sağlık hukukunda özel durumlar” konuları, akademisyenler tarafından anlatıldı.

Sempozyum, plaket ve belge dağıtım töreniyle sona erdi.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Güney Marmara’
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı