Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Güre Belediyesinden atık su arıtma tesis hamlesi

Güre Belediyesinden atık su arıtma tesis hamlesi

Belediyesinin en önemli sorunlarından olan ve turistik tesislerde kullanılan çok miktarda jeotermal su nedeniyle apayrı bir sistem gerektiren Atıksu Arıtma tesisi konusunda Güre Belediyesince yapılan proje çalışmaları tamamlanıp Bakanlık onayları..

Güre Belediyesi`nin en önemli sorunlarından olan ve turistik tesislerde kullanılan çok miktarda jeotermal su nedeniyle apayrı bir sistem gerektiren Atıksu Arıtma tesisi konusunda Güre Belediyesince yapılan proje çalışmaları tamamlanıp Bakanlık onayları da alındıktan sonra modern bir arıtma tesisinin inşaat faaliyetlerine başlanıldı.
2009 yılında Belediye ye ait 11.224 m 2 bir alana sahip arazinin arıtma tesisi için tahsis edilmesiyle fiilen başlayan çalışmalar 15.07.2010 tarihinde revizyon projesinin ihale edilmesiyle devam edilerek proje 03.10.2011 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onay işlemlerinin tamamlanmasıyla inşaat aşamasına geldi.
Anoksik/Aerobik Biyolojik prosesleri bulunan ve 19 üniteden oluşan tesis 1. Kademe ile 25.000 nufusu 2. Kademe hizmeti ile 50.000 nufusu karşılayacak kapasitededir. 1. Etap kaba inşaatı 05.04.2012 tarihinde ihale edilerek tesisin en büyük yapılarından olan idari bina ve havalandırma havuzu inşaatı tamamlanmıştır.
Bir diğer büyük yapı olan dengeleme havuzu inşaatı için hafriyat çalışmalarına Güre Belediyesince başlanmış olup ihale dosyası tamamlanmak üzeredir. İnşaat işlerinin bitmesinden sonra elektrik ve mekanik bölümleri için çalışmalara devam edilecektir.
Örnek bir belde olma yolunda hızla ilerleyen Güre Belediyesi bu tesisin tamamlanmasıyla küçük bir beldenin kendi imkânlarıyla büyük yatırımlarında yapılabileceğini gösterdi.
Yoğun bir şekilde gerçekleştirilen çalışmaları inceleyen Başkan Saka, ``bunca zaman yerin altına yapılan büyük yatırımlarla Altyapıda entegre bir sistem kuruyoruz bu sistemin tamamlanmasıyla vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçları karşılanmış olacak. Alt yapıya yapılan yatırımlar toprak altında kaldığı için gözükmüyor olabilir fakat uzun zamandır kendi bütçemizle çalışmalarımıza devam ettiğimiz önemli yatırımlar sayesinde Güre doğa ya duyarlı, sağlıklı bir çevrede yaşanılabilecek örnek kent olma yolunda büyük bir mesafe kaydetmiştir`` dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false