Bugün, 23 Kasım 2024 Cumartesi

Halı Saha Yapımı ve Hakkında Merak Edilenler

Halı Saha Yapımı ve Hakkında Merak Edilenler

Halı saha yapımı hakkında birçok kişi bilgi edinmek istemiştir.

Halı saha yapımı hakkında birçok kişi bilgi edinmek istemiştir. Futbol sahaları ve halı sahalar futbol tutkunlarının vazgeçemediği adresler arasında. Hayatında bir kez de olsa bu sahaların nasıl yapıldığını merak edenlerin en çok araştırdığı soruları cevaplayacağız.

Halı Saha Yapımı için Hangi Zemin Ürünü Tercih Etmek Gerekir?

Halı saha yapımı için tercih edilen zemin ürünü suni çimdir. Halı sahalar ticari amaçlı yapılan futbol sahaları olduğu için uzun süre dayanıklı olacak ve üzerinde çok sayıda oyuna fırsat tanıyan suni çimin birçok avantajı bulunmaktadır.

Halı Saha Maliyeti

En çok merak edilen soruların başında halı saha maliyeti yer almaktadır. Halı saha maliyetleri farklı değişkenlere göre farklılık göstermektedir. Halı saha yapımı sırasında kullanılan zemin ürünü, toplam m2, nakliye ve sahayı çevrelemek için kullanılan çit gibi değişkenlere sahanın maliyetini etkileyen değişkenlerdir. Halı saha maliyeti için kesin bir değişkenden bahsetmek bu sebeple doğru olmayacaktır. Saha maliyeti öğrenmek için bu hizmeti veren şirketlerden projenize uygun teklif alabilirsiniz. Veya projenize uygun suni çim teklifi için sektörün öncü şirketi olan Nurteks´ten teklif alabilirsiniz.

Kapalı Halı Saha Yapımı

Kapalı saha yapımının temel mantığı açık halı saha ile aynıdır. Burada sahanın çevresi branda veya inşaat malzemeleri ile çevrilmesidir. Çok güneş veya yağışlı iklim koşullarına sahip yerlerde kapalı saha saha yaptırmak daha doğru bir alternatif olabilmektedir.

Halı Saha Kaç m2 Olmalıdır?

Halı saha ölçüleri değişse de bazı standart ölçüler bulunmaktadır. Aşağıdaki standart ölçülere ek projenize ve arazinize göre farklı ölçülerde saha yapımı gerçekleştirebilirsiniz.

Aşağıda bazı halı saha ve futbol sahası ölçüleri verilmiştir.

18 * 36 metre= 648 m²

20 * 40 metre = 800 m²

25 * 40 metre = 1000 m²

25 * 45 metre = 1125 m²

28 * 48 metre = 1344 m²

27 * 47 metre = 1269 m²

30 * 50 metre = 1500 m²

32 * 52 metre = 1664 m²

Suni Çim Kullanmanın Avantajları

Suni çimden bahsetmişken avantajlarını da sıralayalım.

  • Suni çimin en önemli avantajı; bakım maliyetlerinin çok az olmasıdır.
  • Suni çim uzun süre kullanıma dayanıklıdır. Bu da uzun vadede onu daha ekonomik hale getirir.
  • Suni çim iyi bir oyun konforu sunar ve düşmelerden kaynaklı yaralanma riskini en aza indirir. Aslında doğal çime oranla daha yumuşak bir zemine düşmüş olacaksınız.
  • Futbol sahası yapımı için kullanılan suni çimler antibakteriyel ürün olma özelliğine sahiptir. Yani ürün doğru kullanıldığında herhangi bir sağlık problemine yol açmaz.

Suni Çim Küflenir mi?

Suni çim bakımı doğru yapıldığı sürece herhangi bir küflenme yaşanmaz.

Suni Çim Temizliği Nasıl Yapılır?

Suni çimin üzerindeki yaprak gibi kalıntılar süpürge yardımı ile toplanır ve serinletmek amacı ile sulanır. Suni çimin bakımı oldukça kolaydır. Futbol sahalarında kullanılan suni çimler ise özel fırçalar veya makineler ile kolaylıkla temizlenebilmektedir.



  • Cumartesi 16.5 ° / 1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 7.6 ° / 0.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 6.5 ° / -0.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı