Halk Eğitimden cankurtaran kursu
Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak, sahil bandında bulunan otel çalışanlarına cankurtaran kursu verileceğini belirtti.
Erdek Haber
Yayın: 22 Haziran 2015 - Pazartesi 17:50
Güncelleme: 22 Haziran 2015 17:50
Halk Eğitimden cankurtaran kursu

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak, sahil bandında bulunan otel çalışanlarına cankurtaran kursu verileceğini belirtti. 

Bayrak, yaptığı açıklamada, yaz turizminin yaygın görüldüğü ilçede boğulma vakalarına karşı bölgede faaliyet gösteren otel çalışanlarına 64 saatlik cankurtaran kursu vereceklerini söyledi.
Bu eğitim sayesinde denizde olabilecek boğulma vakalarında çalışanların ilk müdahale edebileceğini ifade eden Bayrak, şunları kaydetti:
"Erdek, deniz turizminde önemli bir yer. Her yıl binlerce yerli ve yabancı denize girmek için ilçemizi tercih ediyor. Burada oluşabilecek olumsuz olayların önüne geçmek için böyle bir kurs vermeyi düşündük. Kurs sonrasında eğitime katılanlar ihtiyaç duyulduğunda, su içinde şuurlu ya da şuursuz kazazedeye, müdahale edip tehlike oluşturan ortamdan uzaklaştırabilecek. 64 saatlik kurs sonunda katılımcılara sertifika vereceğiz." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • Salı 15.3 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 7.7 ° / 1.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.2 ° / 0.5 ° Güneşli
1

Marmara Adası’ndan Erdek’e Tıbbi Tahliye: Yaralı Şahıs Hastaneye Sevk Edildi

2

RAMAZAN’DA SAĞLIKLI BESLENME UYARISI

3

Mirza, Balıkesir’de “Kültür Gecesi”nde

4

İL BİRİNCİLİĞİ GURURU: OCAKLAR ORTAOKULU’NDAN TÜRKİYE YOLCULUĞU

5

Ömer Metin zorlandı ama kazandı

6

Japon Heyet, Erdek’te Su Ürünleri Üretim Alanlarını İnceledi

7

Can Dost Şubat-Mart programı belli oldu