Halk Eğitimden cankurtaran kursu
Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak, sahil bandında bulunan otel çalışanlarına cankurtaran kursu verileceğini belirtti.
Erdek Haber
Yayın: 22 Haziran 2015 - Pazartesi 17:50
Güncelleme: 22 Haziran 2015 17:50
Halk Eğitimden cankurtaran kursu

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak, sahil bandında bulunan otel çalışanlarına cankurtaran kursu verileceğini belirtti. 

Bayrak, yaptığı açıklamada, yaz turizminin yaygın görüldüğü ilçede boğulma vakalarına karşı bölgede faaliyet gösteren otel çalışanlarına 64 saatlik cankurtaran kursu vereceklerini söyledi.
Bu eğitim sayesinde denizde olabilecek boğulma vakalarında çalışanların ilk müdahale edebileceğini ifade eden Bayrak, şunları kaydetti:
"Erdek, deniz turizminde önemli bir yer. Her yıl binlerce yerli ve yabancı denize girmek için ilçemizi tercih ediyor. Burada oluşabilecek olumsuz olayların önüne geçmek için böyle bir kurs vermeyi düşündük. Kurs sonrasında eğitime katılanlar ihtiyaç duyulduğunda, su içinde şuurlu ya da şuursuz kazazedeye, müdahale edip tehlike oluşturan ortamdan uzaklaştırabilecek. 64 saatlik kurs sonunda katılımcılara sertifika vereceğiz." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım