Halk Ozanı Ali Ekber Çiçek mezarı başında anıldı
Türk Halk Müziği sanatçısı merhum halk ozanı Ali Ekber Çiçek, ölümünün 9'uncu yılında Edremit'in Tahtakuşlar Mahallesi'nde bulunan mezarı başında anıldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 27 Nisan 2015 - Pazartesi 17:03
Güncelleme: 27 Nisan 2015 17:03
Halk Ozanı Ali Ekber Çiçek mezarı başında anıldı

Türk Halk Müziği sanatçısı merhum halk ozanı Ali Ekber Çiçek, ölümünün 9'uncu yılında Edremit'in Tahtakuşlar Mahallesi'nde bulunan mezarı başında anıldı.
Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen anma törenine, sanatçının eşi Can Çiçek, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, siyasi parti temsilcileri ve mahalle sakinleri ile sanatçının sevenleri katıldı. Ali Ekber Çiçek'in mezarına karanfiller bırakıldı.
Alevi Dedesi Nuretttin Gedikoğlu tarafından okunan dua sonrasında bir konuşma yapan Ali Ekber Çiçek'in eşi Can Çiçek, Çok yoğun duygular içerisindeyim. Göz açıp kapayıncaya kadar yıllar su gibi akıp geçti. Ölümünün bu 9. yılı oluyor. Tarifi imkansız duygular içerisindeyim. O büyük bir usta idi. Kim bilebilirdi ki, Erzincan'ın bir köyünde ailenin üç erkek çocuğundan bir tanesi kucağına bağlama alan bugün büyük bir usta olarak karşımıza çıkacağını kim bilebilirdi ki? 65 yıl dile kolay. Çok emekler verdi, çok katkıları oldu. Dünyaya bir kültür mirası bıraktı.” dedi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise, Hakikaten Türk kültürüne bu kadar hizmet eden bir kişinin öldükten sonra unutulmaması gerektiğine inanıyorum. Ben bir şeyi hayatta kendime şiar edindim. Geçmişini bilmeyen insanlar, doğru bilmeyen milletler, geleceğini doğru kurma şansına sahip değildir. Onun için mutlaka geçmişimizi doğru bilmek mecburiyetindeyiz. Mutlaka geçmişimizi unutmamak, geçmi şimizi çocuklarımıza öğretmek mecburiyetindeyiz. Bu doğrultuda da Ali Ekber Hoca'ya Tanrı'dan bir kez daha rahmet diliyorum” diye konuştu.
Ali Ekber Çiçek'in mezarı başında yapılan anma töreni sonrasında Tahtakuşlar Mahallesi sosyal tesislerinde ölüm yıldönümü nedeniyle hayır yemeği verildi.

  • Perşembe 17.3 ° / 11.5 ° false
  • Cuma 15.2 ° / 8.7 ° false
  • Cumartesi 22 ° / 11.6 ° Güneşli
1

Artık Balıkesir’in de bir “Şehir Tiyatrosu” olacak

2

Büyükşehir, can dostların mamasını kendi üretiyor

3

Anaokulu öğrencilerinden “Kızılay Haftası” etkinliği

4

Kızılay Haftası, Atatürk İlkokulunda Coşkuyla Kutlandı

5

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesinde deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi

6

Bandırma Tıp Fakültesi güvenilir adımlarla yürüyor

7

BANÜ “Bandırma’da Sanat” programında üçüncü çekim