Hamsi bollaştı fiyatlar düştü
Hava şartlarının düzelmesiyle Erdek ve Bandırma´da bulunan balıkçı tezgahlarında hamsi bereketi yaşanıyor.
Erdek Haber
Yayın: 17 Ocak 2020 - Cuma 13:20
Güncelleme: 17 Ocak 2020 13:20
Hamsi bollaştı fiyatlar düştü

Hava şartlarının düzelmesiyle Erdek ve Bandırma´da bulunan balıkçı tezgahlarında hamsi bereketi yaşanıyor.
Geçtiğimiz hafta havanın yağmurlu ve rüzgarlı geçmesinin ardından, bugünlerde hava koşullarının normale dönmesiyle balıkçıların yüzü gülmeye başladı.
Havaların iyileşmesiyle birlikte Erdek ve Bandırma´ya adeta hamsi yağdı. Marmara Denizi´ne açılan teknelerin Erdek körfezinde yakaladıkları balıkları seyyar balıkçı esnaflarının tezgahlarını süslüyor.
Marmara´nın yanı sıra Karadeniz´de de bol miktarda avlanan balık, fiyatların düşmesine neden oldu. Daha önce kilosu 20-30 lira arasında satılan hamsi balığı son 3 günde 10-15 liraya kadar düşünce Erdek ve Bandırmalılar balığa doydu. Balıkhane de balıkçı tezgahlarında hamsi 10-15 lira, istavrit 20 liraya satılırken seyyar balıkçılarda da çok taze Karadeniz hamsisi 10 liradan, Zargana ve Gümüş balıkları da 15 liradan satışa sunuldu.
Haber : Tuncay Ertan

  • Pazartesi 26.8 ° / 15.2 ° false
  • Salı 25.5 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 31.8 ° / 14 ° Güneşli
1

Tatlısu Mahallesi’nde temizlik atağı

2

CHP’nin Balıkesir ilçe kongre tarihleri açıklandı

3

Erdek Zeytin Kooperatifi'nde rekolte bildirimi 15 Eylül'de başlıyor

4

Damlama sulamalı kenevir tarlasına jandarma baskını

5

Kırsal mahallelere salça makinesi dağıtıldı

6

Çakıl Mahallesi’nden Boğaziçi’ne Uzanan Başarı Öyküsü

7

TOBB’un eğitime katkısı Erdek’te hayat buldu