Tarih: 26.11.2014 17:45

Harcamalarda aslan payı kiraya gidiyor

Facebook Twitter Linked-in

TÜİK, bölgemiz hane halkı tüketim harcaması (2013) açıkladı.
Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan bölgemizde, hane halkı tüketim harcamalarında en yüksek payı % 25,02 ile konut ve kira harcamaları aldı.
Hane halkı tüketim harcamalarının % 23,5’i İstanbul’da gerçekleşti.
Hane halkı Bütçe Araştırması’nın 2011-2012-2013 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamasının % 23,5’i İstanbul’da oturan hane halkları tarafından yapılırken, Ege Bölgesi % 15’lik oranla ikinci sırada. Bunu % 11,9 oranı ile Akdeniz Bölgesi izledi. Harcamaların sadece % 1,8’i Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki hane halkları tarafından gerçekleştirildi.
Gıda ve alkolsüz içeceklere en fazla payı Güneydoğu Anadolu Bölgesi ayırdı.
Harcama gruplarının bölge içindeki dağılımına bakıldığında; hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde gıda ve alkolsüz içecekler harcaması payının en yüksek olduğu bölge % 27 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi iken, en düşük olan bölge % 16,3 oranıyla İstanbul oldu.
Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge, % 29,3 oranıyla İstanbul olurken Kuzeydoğu Anadolu ve Ortadoğu Anadolu Bölgelerinde bu pay % 22,6 olarak gerçekleşti.
Ulaştırma harcamalarına % 19,6 oranıyla en yüksek payı ayıran bölge Akdeniz Bölgesi iken, en düşük payı ayıran bölge % 13,2 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu.
Eğitim harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge % 3 oranıyla İstanbul iken, en düşük payı ayıran bölge ise % 1,3 ile Batı Marmara Bölgesi olduğu bildirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —