Bugün, 16 Haziran 2024 Pazar

Hasan Balkan’ın yargılanması sürdü

Hasan Balkan’ın yargılanması sürdü

Bandırma’da, 17 Şubat 2022’de meydana gelen kurşunlama olayının duruşmasına devam edildi.

Bandırma’da, 17 Şubat 2022’de meydana gelen kurşunlama olayının duruşmasına devam edildi.

Bandırma 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, eski eşi Hanife Dinç’i, bacağından üç kurşunla yaralayan Hasan Balkan, tutuksuz olarak katıldı.

Duruşmada, Muharrem Bektaş ve eşi Hülya Bektaş tanık olarak dinlendi.

Mahkeme başkanı, saldırıda bacağından yaralanan Hanife Dinç’i, kendi otomobilleriyle hastaneye götüren Bektaş çiftine, “Sizce, Hanife Dinç’in ölümüne yol açacak bir yarası var mıydı?” sorusunu yöneltti. Tanıklar, “Bacaklarında kan vardı. Ölümcül bir durumu olduğunu düşünmüyoruz” anıtını verdiler.

Mahkeme başkanı, tanıklara ayrıca, “Otomobilinizde bir kurşun deliği daha var. Demek ki, mağdura arabaya binerken de ateş açılmış. Ne diyorsunuz?” diye sordu. Tanık Muharrem Bektaş, “Evet, kurşunun çekirdeği arabamın torpido gözünde bulundu” dedi.

Mahkeme başkanı, tanık Muharrem Bektaş’a, “Siz, Hanife Dinç’i yaralı olarak arabanıza aldığınızda, peşinden Hasan Balkan kovalıyor muydu?” sorusunu yöneltti. Muharrem Bektaş, “Arkasından kovalamıyordu. İstese onu yakalardı” yanıtını verdi.

Bacağından üç kurşun ile yaralanan Hanife Dinç, tanık ifadelerini kabul etmediğini, tanıkların vicdanlarının sesini dinleyerek bilgi vermediklerini belirterek, “Ben yaşadığımı biliyorum. Eğer kendimi o otomobile atmayarak, dışarıda kalsaydım, bugün hayatta olmazdım. Şans eseri kurtuldum ve yaşıyorum” dedi.

Hanife Dinç’in, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce görevlendirilen avukatı Filiz Kargalı’nın hazır bulunmadığı duruşmada tutuksuz yargılanan Hasan Balkan, “Böyle bir olayın yaşanmasından çok pişmanım. Keşke ikimiz arasındaki sorunları konuşarak çözseydik. Ama o da beni iftirayla cezaevine yolladı” diye konuştu.

Mahkeme başkanı, mağdur-şikâyetçi Hanife Dinç adına Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı’nın duruşmaya katılmak istediğini açıkladı. Başkan, ayrıca Hanife Dinç’in, kesin sağlık raporunun, Bursa Adli Tıp Kurumu’ndan gelmediğini, gelmesini bekledikleri bu raporda kurşunlanan yerde duyu ve organ kaybının olup olmadığını belirleneceğini belirterek, duruşmayı bir tanığın daha dinlenmesi için temmuz ayındaki adli tatil sonrasına, 3 Ekim 2024 Perşembe günü, saat 09.45’e erteledi.

Duruşmayı, Hanife Dinç’in iki oğlunun yanı sıra Bandırma Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Nilgün Germiyan ve dernek yöneticileri ile CHP Bandırma Kadın Kolları yöneticileri de izledi.



Anahtar Kelimeler: Hasan Balkan’ yargılanması sürdü
  • Pazar 30.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli