Tarih: 16.07.2013 00:00

Hasarlı evler karşılıksız onarılacak

Facebook Twitter Linked-in

Vatandaşlarla olan iletişimi, mütevazılığı ve çalışkanlığıyla kısa sürede gönülleri kazanan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, muhtaç durumdaki insanlara yönelik projeleriyle dikkat çekiyor. 
Balıkesir`deki ilk günlerinde `Dışarıda dilenen kişi görmek istemiyorum, muhtaç durumdaki insanlar Sosyal Yardımlaşma Vakfı`na yönlendirilsin` talimatını veren Vali Ahmet Turhan, şimdi de yoksul gelir grubunda evi bakıma muhtaç bakım kişilere tamirat için ödenek ayırdı. 
Ahmet Turhan`ın yönlendirmesi sonucunda orta hasarlı evlerin tamiratı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, muhtaç durumdakilere geri ödemesiz 3 ile 8 bin lira arasında yardım yapılacak.
105 ev onarılacak
Vali Ahmet Turhan`ın talimatı sonucunda evi hasarlı insanlara yönelik yardım projesini başlattıklarını ifade eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, "Valimiz Ahmet Turhan`ın direktifiyle, hasarlı evini tamir edemeyecek durumda olan fakir fukaranın evinin tamiri için yeni bir proje hazırladık. 40 mahallenin en az iki üç kez inceleme yapıldı. 105 civarında evin Ankara`dan ödeneği geldiği takdirde tamiri yapılacak. Çok zorumdaki yaşlı ve fakir vatandaşların evini tamir edeceğiz. Artık bu evler yağmurda çatıları akmayacak.  Üç kişilik komisyon bu taramaları yaptı. Ev başına 3 ile 8 bin lira ödenek verilecek. Bu verilen paraların geri dönüşü olmayacak" dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —