Tarih: 04.10.2009 00:00

Hastane projesi otoparka takıldı

Facebook Twitter Linked-in

Mevcut hastane yerine yapılacak olan Erdek yeni hastane inşaatı projesi içinde otoparkın bulunmayışı Sağlık Bakanlığı`nca projenin onayını geciktirdiği öğrenildi.
Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi olarak kullanılan yere yapılacak olan, Erdek yeni hastane projesi Sağlık Bakanlığı`nda inceleniyor.

Yaklaşık iki aydan bu yana bakanlıkta incelenen hastane projesinde otoparkın yer almaması üzerine, Sağlık Bakanlığı`nın proje içersinde otoparkın bulunmamasını gerekçe gösterip projeyi onaylamak istemediği ileri sürüldü.
Sağlık Bakanlığı`nın hastane projesi içersinde araç otoparkı istemesi üzerine Erdek Belediyesi`nin harekete geçtiği ve hastane karşısında halen araç otoparkı olarak kullanılan bölgenin otopark olarak kullanılacağını, proje içersinde otoparkın yer almamasının bir sorun teşkil etmemesi yönünde Sağlık Bakanlığı`na başvuruda bulunduğu da gelen haberler arasında.
Bilindiği gibi, halen devlet hastanesi olarak kullanılan eski ve sonradan yapılan ek bölümlerin yıkılmasıyla ortaya çıkacak toplam 650 M2`lik arsa üzerine bodrum ve yarım asma kattan oluşan 7 kat olarak yapılması planlanan Erdek yeni devlet hastanesi inşaat çizim projesi ihalesi geçtiğimiz Haziran ayında açık eksiltme usulüyle ihalesi yapılmış, ihaleyi 30 bin lira teklif veren Bursa-Ferzan Yapı Müh. İnş. San. Tic. Ltd. Şti. kazanmıştı. Erdek Belediye Başkanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı`na gönderilen `Hastanenin çok yakınında belediye ye ait bir araç otoparkı bulunmaktadır` yazısının bakanlığa ulaşmasını takiben Erdek yeni hastane projesinin onaylanması ve inşaatın zaman kaybetmeksizin başlayacağı tahmin ediliyor.
Haber: Kemal Şekerci



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —