Hastanede ´yangın´ tatbikatı
Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´nde yangın, sedye ile yaralı taşıma ve tahliye tatbikatı yapıldı.
Erdek Haber
Yayın: 03 Ekim 2019 - Perşembe 13:50
Güncelleme: 03 Ekim 2019 13:50
Hastanede ´yangın´ tatbikatı

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´nde yangın, sedye ile yaralı taşıma ve tahliye tatbikatı yapıldı.
Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi görevlileri ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Erdek İtfaiye Grup Amirliği işbirliğiyle düzenlenen tatbikatta, hastanenin beşinci katında bulunan Kadın Doğum Servisi´nde senaryo gereği yangın çıktı.
Senaryo gereği dumanı fark eden hemşire, 501 numaralı odaya koşarak alevleri görerek müdahale etmeye başladı. Bir başka hemşire ise telefonla 4444 arayarak kırmızı kod verdi.
Kırmızı kod ekibi hemen olay yerine intikal ederken, güvenlik ekibi hastane içerisinde anons yaptı. Santral ekibi ise hemen İtfaiye ve 112´ye haber verdi.
Bu arada 5. katta bulunan bir hasta itfaiye ekipleri tarafından camdan kurtarılarak ambulansa teslim edildi. Dumandan etkilenen diğer hastalara olay yerinde müdahalede bulunuldu. 

Tatbikat sonrası ise itfaiye ekipleri tarafından sağlık çalışanlarına hastane önünde verilen eğitimde, yangın söndürme tüpleriyle yangına müdahale uygulamalı olarak anlatıldı.
İtfaiye ekipleri hastane önünde bir ateş yakarak yanıcı malzemeye göre hangi yangın tüpünün seçilmesi ve nasıl kullanılması gerektiği hakkında sağlıkçıları bilgilendirdi. Sağlık çalışanları daha sonra yanan ateşi söndürme işlemini itfaiye eriyle birlikte uygulamalı gerçekleştirdi.
Haber : Tuncay Ertan

Anahtar Kelimeler: Hastanede yangın tatbikatı
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
1

Büyükşehir’den Gençlere ve Kültüre Yatırım

2

Marmarabirlik’ten 761 milyon TL’lik ödeme

3

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

4

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

5

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

6

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

7

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor