Hatay'da Sındırgı Mahallesi inşa ediliyor
Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından Sındırgı ilçesi Hatay'da 100 konteyner ev inşa etmek için kolları sıvadı.
Bölge Haberleri
Yayın: 13 Mart 2023 - Pazartesi 12:46
Güncelleme: 13 Mart 2023 12:46
Hatay

Hatay İli Antakya İlçesi Serinyol Mahallesi’nde, AFAD tarafından gösterilen alanda altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlanırken, konteyner evlerin kısmen inşasına başlandı. Tüm evlerin inşa işleminin bu ay sonu bitirilmesi hedefleniyor. 
AFAD ile imzalanan yer tesliminin ardından Sındırgı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler vakit kaybetmeden bölgede alt yapı ve zemin hazırlık çalışmalarına başladı. 
Serinyol Mahallesi’nde AFAD organizasyonunda Sındırgı Belediyesi'ne ait araç ve personelin yanı sıra bölgede bulunan diğer kamu kurumlarına ait iş makineleri desteği ile zemin düzleme, temiz su, kanalizasyon, elektrik hatları çekiliyor. Üretilen konteynerler de alana getirilerek yerlerine yerleştiriliyor. 
Hatay'da bulunan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da saha koordinasyonunu sağlayarak konteynerlerin valilik aracılığı ile belirlenen hak sahiplerine en kısa sürede teslim edilmesi adına çalışmalara katkı sağlıyor. 
AFAD psikodestek ekipleri de çalışma alanı yakınlarında bulunan halı saha ve toplanma alanlarında depremzede çocuklar için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. 
Serhat Şehri Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, konteyner üretimlerinin yapıldığı Diyarbakır'daki firmayı da ziyaret edip üretimin hızlandırılmasını talep etti.  Haber Merkezi
 

Anahtar Kelimeler: Hatay' Sındırgı Mahallesi ediliyor
  • Cuma 12.9 ° / 2.1 ° false
  • Cumartesi 14.1 ° / 1.1 ° Güneşli
  • Pazar 10.2 ° / 2.6 ° false
1

Bandırma Eski SGK Hastanesinin Yıkımına Başlandı

2

Damızlık Koç Satış Töreni 26 Mart’ta

3

Büyükşehir emeğe değer kattı, Ondan Yerel Market’i hizmete açtı

4

ERDEK’TE 12 MART PROGRAMI OCAKLAR İLKOKULU’NDA KUTLANDI

5

Halitpaşa İlkokulu, eTwinning Başarılarıyla İlçemizi Avrupa’ya Taşıyor

6

BANDIRMA’DA 55 YAŞINDAKİ EMEKLİ ÖĞRETMEN KAYIP

7

ERDEK BELEDİYESİ PERSONELİNE 90 BİN TL’LİK PROMOSYON ANLAŞMASI